Esbjerg Havn satte rekord i 2013

2013 overgik forventningerne hos Esbjerg Havn, som har oplevet markant vækst. Væksten afspejler et højt aktivitetsniveau på alle tre hovedforretningsområder – ro/ro, olie/gas og havvind – og det har betydet stor efterspørgsel på havnearealer.

”2013 har været endnu et forrygende år for Esbjerg Havn, hvor vi høster gevinsterne af vores investeringer de seneste år. Vi oplever en stærk efterspørgsel på alle vores faciliteter og de nye arealer i Østhavnen, som vi åbnede i 2013”, siger Ole Ingrisch, direktør for Esbjerg Havn.

Omsætningen steg i 2013 med 25 procent til 215,5 mio. kr., mens det ordinære resultat steg tre procent til 62,1 mio. kr. Årets resultat endte på 78 mio. kr. mod 60,1 mio. kr. i 2012.

Fremgangen skyldes blandt andet høj aktivitet inden for offshore vind. I 2013 blev der således udskibet møller med en kapacitet på 1,6 GW fra Esbjerg Havn. Det svarer til den samlede kapacitet, der blev installeret i hele Europa i samme periode. Der var også fremgang på olie/gas-området, ligesom der blev etableret nye ro/ro-ruter.

Esbjerg Havn investerede sidste år 130,5 mio. kr. i udbygning af havnen. Dermed når de samlede anlægsinvesteringer for de sidste fem år op på 803 mio. kr.

Havnens bestyrelsesformand, Flemming Enevoldsen, siger: ”Regnskabet sætter et punktum for udrulningen af vores 10 år gamle masterplan for Esbjerg Havn. Havnen er i dag en førende nordeuropæisk havn. Vi er markedsleder inden for havvind, og vi er Danmarks ubestridte knudepunkt for offshore-industri og ro/ro. Og vi er en del af en meget stærk dansk erhvervsklynge”.

Esbjerg Havn har nu lagt sin strategi for de næste 10 år og holder fast i ro/ro, olie/gas og havvind som fundamentet for forretningen.

Kilde: Esbjerg Havn

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn halverede overskuddet i 2023

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle