Ellen udsender flot evalueringsvideo
Den 1. marts har elfærgen Ellen sejlet et år med mindst fem retur-ture dagligt, hvilket var målet for projektet. Partnerne bag projektet markerer dagen ved at udgive en evalueringsvideo om den 100 % elektriske færge.
Videoen fremviser elfærgens systemer, og den fremlægger blandt andet de opsigtvækkende økonomiske og miljømæssige resultater fra evalueringsrapporten fra 2020.
Den nye video om Ellen er produceret af Ærø EnergyLab (Ærø Kommune), og den fortæller blandt andet at elfærgen har en fordelagtige livscyklusøkonomi, samt at Ellen hvert år skåner miljøet for 2520 tons CO2, i forhold til den tidligere dieselfærge på ruten.
Udbredelsen af E-ferrys erfaringer med ren eldrift modtages med stor interesse i den maritime branche, som ønsker at reducere klimaaftrykket, men som har manglet demonstrationsprojekter og et reelt erfaringsgrundlag med elteknologien.
Ikke mindst har den langtrækkende elfærge vist at ren eldrift ikke kun kan anvendes på korte ruter, men også på regionale færgeruter, som udgør hovedparten af for eksempel de europæiske færgeruter.
Derfor vil E-ferry projektet også i de kommende år spille en vigtig rolle i den maritime omstilling. E-ferry udgav i 2020 en evalueringsrapport til almen anvendelse, og den 140 sider lange rapport ligger til grund for den nye video.
Siden idriftsættelsen har Ellen været besøgt af en lang række medier, herunder Danmarks Radio, BBC, CNN, TF1, og ZDF, og Ærø Kommune, som drifter færgen, har modtaget henvendelser og besøg fra en række repræsentanter fra regeringer og kommercielle operatører. R
epræsentanter for projektet har desuden videregivet erfaringerne med E-ferry ved nogle af verdens største konferencer i de maritime og energi- relaterede brancher.
For eksempel har Ærø EnergyLab præsenteret færgen ved Electric & Hybrid Marine World Conference og Virtual Island Summit. Og det prisvindende E-ferry projekt vandt i 2020 den danske designpris Danish Design Award og den europæiske miljøpris European Solar Award.
Læs mere på E-ferry projektside HER
Kilde: Ærø EnergyLab