DSV-chef tror på vækst for de største

I en post-corona-verden vil forsyningskæderne blive mere komplekse ligesom efterspørgslen på e-handel vil accelerere, og de største speditions-koncerner vil øge deres markedsandele, forudser Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV Panalpina.

Jens Bjørn Andersen, CEO i DSV Panalpina..

De økonomiske usikkerheder som coronavirus lockdowns har skabt i forsyningskæderne har øget kundernes risiko. Og ifølge Jens Bjørn Andersen vil ønsket om at reducere denne risiko og et hurtigere optag af digitale tjenester favorisere de største speditører i en post corona æra.

“Jeg respekterer alle spillerne i vores industri, men vi har set en meget klar trend gennem de sidste seks-syv år, hvor de største speditionsselskaber tager markedsandele,” siger DSV Panalpinas CEO til Lloyds Loadinglist.

“Vi tager også markedsandele fra hinanden, men trenden har været, at de store investeringer, vi foretager i digitalisering og teknologi, rent faktisk hjælper vores kunder meget, og når vi investerer så meget, som vi gør i IT, kan de små og lokale have svært ved at gøre det samme,” siger Jens Bjørn Andersen

“Så i sidste ende er det produkt, vi kan tilbyde et bedre produkt, og det har været en trend, som jeg tror kan accelerere nu - at du vil benytte en sikker speditør eller leverandør i en situation som denne,” siger Andersen og tilføjer, at ingen har råd til at have et negativt økonomisk risikoelement svævende over alle de ting, man i øvrigt skal forholde sig til.

Han forudser, at forsyningskæderne i fremtiden bliver mere komplekse, fordi alle vil forsøge at undgå den situation, de har stået i under coronakrisen.

Men Jens Bjørn Andersen tror ikke, at det vil føre til en regionalisering, hvor virksomhederne trækker deres produktioner tættere på - hjem fra Asien.

“Der er gode grunde til, at virksomheder har indkøbt produkter fra producenter i Asien. Du vil simpelthen i mange tilfælde ikke være konkurrencedygtig, hvis produktionsprisen er høj,” fastslår han.

Og hvor nogle har peget på, at virksomheder som DHL, Amazon, Alibaba, UPS og FedEx vil dominere på et accelererende e-handelsmarked, tror topchefen på, at de største speditører vil spille en voksende rolle.

Og her vil DSV Panalpina gerne levere varen helt ud til slutkunden, siger Jens Bjørn Andersen. “Det er klart, at du tjener færre penge - vi ved alle, hvor billigt det er at få et par sko sendt hjem. Men det er en forretning med en meget høj volumen. Og vi styrker nu denne mulighed markant ved at rulle vores e-handelsplatform ud i flere lande,” siger han.

Kilde: Lloyds Loading List

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle