DONG vil optimere Simens-møller

DONG Energy vil øge kapaciteten af dets tyske havvindmøllepark Borkum Riffgrund 1 med 35 MW ved at optimere 3,6 MW vindmøller fra Siemens, så de kan producere mere strøm og samtidig installere en ekstra turbine i havmølleparken.

DONG/Siemens 3,6 MW mølle ved Anholt.

”Øget produktion af elektricitet fra vores havmøllepark vil være endnu et vigtigt skridt til at sikre stabil strømforsyning fra vedvarende energikilder i Tyskland, og dermed bane vejen for en vellykket gennemførelse af energiomstillingen”, siger Trine Borum Bojsen, adm. direktør i DONG Energys tyske offshore forretningsområdet.

Oprindeligt skulle de planlagte 77 Siemens-møller ville have produceret 277 MW elektricitet, men med optimering af vindmøllerne og tilføjelsen af en mere, vil kapaciteten af Borkum Riffgrund 1 komme op på i alt 312 MW. Det betyder, at hver mølle får øget kapaciteten med 0,4 MW, eller lidt over 11 procent.

Den ekstra turbine skal bruges til at afprøve det innovative Suction Bucket Jacket fundament i løbet af sommeren i år. De første fundamenter og overgangsstykker er allerede blevet installeret på Borkum Riffgrund 1. Den første vindmølle er også planlagt rejst i løbet af sommeren.

Et målesystem vil blive installeret for at give værdifulde oplysninger, som vil være til rådighed for deltagerne i Carbon Trust Offshore Wind Accelerator programmet (OWA).

”Udover forbedret produktionskapacitet, omfatter ændringerne også arbejdssikkerhedsmæssige forbedringer, der kan identificeres og gennemføres takket være erfaringerne med opførelsen og driften af 3,6 MW møllen. Dette vil gøre arbejde på møllerne mere sikre”, siger Trine Borum Bojsen.

Suction Bucket Jacket fundamentet har allerede vist sin værdi i olie og gasindustrien. Skulle det vise sig at være nyttig for offshore vindindustrien, vil denne fundamenttype give en reduktion i tid og omkostninger. Desuden vil denne teknologi give en mere støjsvag installation.

Kilde: DONG Energy Deutschland

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

14.03.2024Maritimedanmark.dk

TotalEnergies er få dage fra at genåbne Tyra II

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle