DONG underskriver investeringsaftale

ATP, Goldman Sachs funds og PFA investerer 11 milliarder kroner i DONG Energy A/S. Investeringsaftalen er nu blevet underskrevet. For den danske stat er en endelig gennemførelse af investeringen betinget af godkendelse af Folketingets Finansudvalg.

"Vi ser frem til at kunne byde ATP, Goldman Sachs funds og PFA velkommen i DONG Energy's ejerkreds. Den nye kapital betyder, at vi kan gennemføre vores vækststrategi, herunder vores betydelige investeringsprogram inden for offshore vind. Inden for dette område er DONG Energy i dag global markedsleder, og vores mål er at blive endnu stærkere. Med denne aftale får vi en endnu bedre mulighed for at skabe værdi for vores ejere herunder også for vores nuværende aktionærer, hvoraf den danske stat er hovedaktionær. Samtidig kan vi fortsætte vores ambitiøse arbejde med at omstille energiforsyningen til mere grøn og klimavenlig energi", siger Fritz Schur, bestyrelsesformand i DONG Energy A/S.

ATP tegner nye aktier for 2,2 milliarder kroner, Goldman Sachs funds for 8 milliarder kroner og PFA for 0,8 milliarder kroner. Tegningen af nye aktier vil være baseret på en værdiansættelse af DONG Energy A/S på 31,5 milliarder kroner forud for kapitaludvidelsen.

Aftalen betyder isoleret set, at den danske stats ejerandel i DONG Energy A/S reduceres fra cirka 81 procent til cirka 60 procent, og at de nuværende minoritetsaktionærers ejerandel reduceres fra cirka 19 procent til cirka 14 procent. De nye investorers ejerandel vil være som følger: ATP cirka 5 procent, Goldman Sachs funds cirka 19 procent og PFA cirka 2 procent.

De nuværende minoritetsaktionærer i DONG Energy A/S vil få tilbud om at deltage i kapitaludvidelsen på samme vilkår og betingelser som de nye investorer for at kunne bibeholde deres nuværende ejerandel.

Som en del af transaktionen får medarbejdere i DONG

Energy A/S også tilbudt mulighed for at tegne aktier.

ATP og Goldman Sachs funds vil blive repræsenteret i bestyrelsen ved medlemmer og/eller observatører. Bestyrelsen vil bestå af otte medlemmer, som er valgt af virksomhedens aktionærer samt fire medarbejdervalgte medlemmer.

Aktionærerne er enige om at bestræbe sig på en børsnotering af DONG Energy A/S, når timingen og markedsbetingelserne er rigtige. I forbindelse med en eventuel børsnotering vedbliver den danske stat med at være hovedaktionær i overensstemmelse med den politiske aftale, der er indgået af et flertal i Folketinget.

Kilde: DONG

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

14.03.2024Maritimedanmark.dk

TotalEnergies er få dage fra at genåbne Tyra II

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle