DONG opretter rejsehold af teknikere
Nu og da opstår situationer ved havvindmøller, der så komplicerede eller krævende, at de teknikere, der dagligt arbejder på møllerne, ikke har ressourcerne til at løfte opgaven. Det har DONG Wind Power nu taget konsekvensen af med oprettelsen af et rejsehold af teknikere.
”Vi har oprettet et rejsehold, der fremover har ansvaret for at supportere sites med de mere komplicerede udfordringer, vi oplever på vores havmølleparker. De vil kunne rykke ud med kort varsel, så vi hele tiden sikrer os, at vi selv ved mere alvorlige driftstop, som fx skader på gear, sikkert og kosteffektivt kan reparere og sætte møllerne i drift igen,” siger Denis Nørnberg Andersen, der er Manager i Technical Support i DONG Energy Wind Power.
Holdet består indtil videre af i alt en teamleder og fire specialiserede teknikere, der alle har mere end 10 års erfaring med at servicere vindmøller eller tilsvarende opgaver.
”Med rejseholdet, har vi nedsat et hold, der har den tekniske viden og ressourcerne til at løse komplicerede opgaver. Det især er de tekniske udfordringer samt den uforudsigelige hverdag, der gør dette job interessant”, siger Lars Roesgaard Mose der er leder af rejseholdet.
Tid er en af de afgørende årsager til, at Rejseholdet er oprettet. For hver dag en af de moderne vindmøller står stille, mister man, hvad der svarer til et mellemstort femcifret beløb i tabt indtjening på grund af manglende produktion.
”Den ene dag kan det være, vi skal afsted til Anholt Havmøllepark for at inspicere et hovedleje, næste dag kan det være, vi skal afsted til en af vores britiske havmølleparker for at udskifte en gearkasse. Men fælles for alle opgaverne er, at vi med rejseholdet har nedsat et hold, der har den tekniske viden og ressourcerne til at løse komplicerede opgaver. Hermed optimeres driften af møllerne og nedetiden minimeres. Det er det, det hele handler om,” siger Lars Roesgaard Mose.
I dag har DONG Energy mere end 800 møller i drift. De fleste af de møller bliver serviceret i samarbejde med vindmølleleverandørerne, da der i kontrakten med dem oftest indgår en serviceaftale, der dækker de første fem år.
Men stadig flere møller bliver serviceret af DONG Energy når disse serviceaftaler ophører. Derfor giver det nu giver det mening at trække opgaverne hjem, så selskabet også bevarer den viden og de kompetencer, der er nødvendige. Tidligere købte DONG ydelserne til de enkelte opgaver hos andre.
Kilde: DONG Energy