Dansk særkrav bliver internationalt

Endnu et dansk særkrav er på vej til internationalisering. Underkomitéen om brandbeskyttelse i FN’s søfartsorganisation (IMO) blev på sit seneste møde enige om et forslag.

Flugtveje fra maskinrum Der var fremsendt to forskellige forslag vedrørende flugtveje fra maskinrum: et fra Danmark og et fra Bahamas m.fl. Der var stor enighed om at færdiggøre dette punkt og at give maskinbesætningsmedlemmer større mulighed for at kunne komme ud af maskinrummet i tilfælde af brand. Man blev enige om et ændringsforslag til SOLAS kapitel II-2, regel 13.4, som indfører krav om to flugtveje fra maskinkontrolrum og hovedværkstedet i maskinrummet samt beskyttelse af trapper, der udgør en del af en flugtvej, med en stålplade på undersiden. Man blev også enige om at foreslå ens regler for både passager- og lastskibe. Ændringerne blev fremsendt til MSC 92 til godkendelse. Man enedes endvidere om, at reglerne skulle gælde for nye skibe. Reglerne svarer i høj grad til de hidtidige danske særkrav om udgange fra maskinrum.

Brug af GRP (glassfibre reinforced plastic) i skibe Der var fremsendt flere forslag til underkomitéen om anvendelse af GRP i skibes konstruktion, hvorfor dette emne blev drøftet grundigt. Også på dette punkt spændte holdningerne fra støtte til forslagene til skepsis mod igen at indføre brandbare materialer i skibe, der kan udvikle giftig røg. På baggrund af drøftelserne blev man enige om at etablere en korrespondancegruppe, der skulle arbejde videre med udviklingen af en vejledning til anvendelse for i forbindelse med vurdering og test af FRP-konstruktioner, når SOLAS regel II-2/17 anvendes. Korrespondancegruppen skulle rapportere til næste møde i underkomitéen.

Inertgassystemer i tankskibe Underkomitéen var tidligere blevet enig om at foreslå indførelse af krav om inertgassystemer i tankskibe med en bruttotonnage over 8000, men der udestod en del arbejde, idet forslaget indebar konsekvensrettelser i FSS-koden og kemikalieskibskoden (IBC-koden). På dette møde blev man færdig med disse konsekvensrettelser, og der blev fremsendt et forslag til nye SOLAS-regler samt rettelser til FSS-koden og IBC-koden til MSC 92 og MEPC 65 med henblik på godkendelse; kravene skulle kun omfatte nye skibe.

Brandbeskyttelse af dækslast Underkomitéen havde tidligere drøftet et forslag om at kræve yderlige brandslukningsudstyr i skibe, der transporterer containere i fem eller flere lag på dæk. Dette forslag var ligeledes blevet behandlet i en korrespondancegruppe, der havde arbejdet siden forrige møde. På dette møde blev man enige om at fremsende et forslag til MSC til godkendelse om, at alle nye skibe, der er indrettet til transport af containere på dæk, skulle have mindst en ”water mist”-lanse om bord til slukning af brande i containere, samt at nye skibe, der er indrettet til transport af containere i fem eller flere lag, endvidere skulle have mobile vandmonitorer om bord beregnet til placering mellem containerstakkene i tilfælde af brand for at hindre en brand i at sprede sig til containerstakkene foran og bagved den brændende stak.

Skibe, der transporterer biler, der anvender brint eller komprimeret naturgas til fremdrivning Underkomitéen udarbejdede også et forslag til nye skærpede krav til lastskibe, der transporterer biler (bilskibe), der anvender brint eller komprimeret naturgas til fremdrivning. Forslaget indeholdt bestemmelser om, at elektrisk udstyr og ventilationssystemer skulle være certificeret til brug i eksplosive luftblandinger, der indeholder metan. Forslaget, som omfatter nye skibe, blev sendt til MSC 92 til godkendelse, og underkomitéen enedes om, at der på det næste møde ligeledes skulle udarbejdes en vejledning for eksisterende skibe.

Kilde: Søfartsstyrelsen

Relateret indhold

29.05.2024Maritimedanmark.dk

Kina afviser at svare på kabelbrud

29.05.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace klager over nyt dansk oliefelt

28.05.2024Maritimedanmark.dk

Dan-Bunkering åbner kontor i New York

23.05.2024Maritimedanmark.dk

Krisemøde på Skagen Redningsstation - ingen løsning

23.05.2024Maritimedanmark.dk

Maersk og DSV har afgivet bud på DB Schenker

19.05.2024CBS-HD

Sponseret

CBS søsætter ny HD-uddannelse til Det Blå Danmark

16.05.2024Maritimedanmark.dk

Pensioneret kontreadmiral får konsulentjob

14.05.2024Maritimedanmark.dk

Første hold nye Færgenavigatører

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Marine Operator

Join Unifeeder as a Marine Operator and embark on an exciting career in the dynamic world of shipping! If you're an experienced navigator or have a background in operational shipping, this opportunity in Aarhus is perfect for you.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fjord1

Vil du arbeide saman med oss på sjøen?

Fjord1 søker no etter dyktige vikarar til eit breitt spekter av sommarjobbar og vikariat innan navigasjon, matros, maskin og catering. Vårt behov er omfattande og strekker seg geografisk langs heile norskekysten.

Område

Norge

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Spændende og udfordrende job på Grønlands mest unikke arbejdsplads til søs – Kok søges til passagerskibet Sarfaq Ittuk.

Højsæsonen er så småt skudt i gang og vi søger derfor en engageret kok, der sammen med skibet Køkkenchef og ungkok kan være med til, at give gæsterne en uforglemmelig oplevelse ombord på Sarfaq Ittuk.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fjord Line Danmark

Kok

Da sommersæsonen nærmer sig skal Fjord Line bruge ekstra besætning til vores hold af Superhelte. Derfor søger vi dygtige kokke, som ønsker at prøve kræfter med livet til søs, samt opleve en helt ny type af frihed.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fjord Line Danmark

Juniormester

Fjord Line søger lige nu en juniormester, der er klar til at opnå sin sejltid.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Søfartens Ledere

Dygtig og erfaren faglig sekretær/faglig konsulent til Søfartens Ledere

Er du en stærk forhandler med en passion for ansættelsesretlige problemstillinger samt rådgivning til medlemmer? Hvis ja, så søg stillingen her og vær med til at gøre en forskel for lederne i det maritime Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.06.2024

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Færgesekretariatet

Sekretariatschef

Færgesekretariatet søger en ny sekretariatschef.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.06.2024

Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen søger en projektleder

Søfartsstyrelsen søger en projektleder til Regulatory Future Lab (Future Lab)

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.05.2024

MARPRO Search & Selection

Shipping Trainee

Are you dreaming of unfolding your talent and to work with shipping in an international agency company where no two days are alike? Then we can offer you an exciting and developing apprenticeship at Leth Danish Straits a subsidiary to Leth and Inchcape Shipping Services.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
GMDSS (GOC)

Kurset henvender sig til alle, som skal betjene GMDSS radioudstyr på skibe eller andet, godkendt til A2, A3 eller A4 (MF/HF m.m.)

Dato

06.06.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark