DanPilot bidrager til ny planlægningsguide

Det anerkendte skotske forlag Withersbys har netop gennemsejlet de danske farvande sammen med DanPilot, der sikrer specialviden i en ny international planlægningsguide til skibe, der skal ind og ud gennem Østersøen.

Foto: Danpilot.

Witherbys, der udgiver operationelle og tekniske guides til shippingindustrien, manglede ekspertviden til at udarbejde en beskrivelse af indgangen til Baltikum gennem de dynamiske og udfordrende danske stræder, hvorfor DanPilot bistod med dette.

”DanPilots lodser besidder det højeste niveau af faglig viden om de danske farvande, og vi ville naturligvis gerne stille den viden til rådighed for Withersbys for at fremme sejladssikkerheden bedst muligt”, siger Erik Merkes Nielsen, CEO i DanPilot.

Withersbys og DanPilot indgik derefter et samarbejde i 2020 om at udbygge en planlægningsguide. En omfattende opgave, som DanPilot har bidraget til med stor faglig indsigt.

”I over 280 år har Witherbys hjulpet sejlladsplanlægningen globalt ved at trykke og udgive maritime publikationer, som kan tages med på skibe. Tiden var kommet til at lave en grundig beskrivelse af de danske farvande og her har danske DanPilot været en uundværlig samarbejdspartner”, siger Iain Macneil, Chief Executive i Witherbys Publishing Group.

DanPilots arbejdsgruppe krydstjekkede de mange faktuelle oplysninger, som forlæggerne selv havde fundet i eksisterende opslag med hjælp fra bl.a. Søfartsstyrelsen og Geodatastyrelsen. Det store arbejde bestod i at beskrive de lokale forhold til allermindste detalje.

”Vi skulle forholde os til detaljer, der krævede specialviden. Om alt fra lokale strømforhold til komplekse trafikmønstre samt hele det lov- og regelgrundlag, som vi arbejder efter. I DanPilot er vi meget stolte af at bidrage med den specialviden til et succesfuldt forlag som Witherbys. Vores samarbejde er gået rigtig godt på trods af pandemien, og vi ser meget frem til den endelige udgivelse”, siger Niels Bergmann Rasmussen, vicelodschef i DanPilot.

De danske stræder er nogle af de mest trafikerede i verden. Derfor er DanPilots specialviden efterspurgt. Lodseriet har selv udgivet flere sejlladsbøger, som fortsat bliver bragt med lodserne ud til skibene, hvor de bruges som opslagsværk med nødvendige informationer for passage af danske farvande - men det er første gang, at en udgivelse sker i samarbejde med Witherbys.

Det har hele tiden været meningen, at Witherbys skulle have egne teknikere ombord på skibene sammen med DanPilots lodser for selv at gennemsejle de danske farvande. Pandemien satte desværre en stopper for dette, og derfor har Witherbys købt et mindre ekspeditionsfartøj ved navn Astra, der nu anvendes til opgaven.

Kilde: DanPilot

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle