Danmark sænker beredskab i energisektoren

Energistyrelsen anbefaler nu Energinet at sænke beredskabsniveauet i el- og gassektorerne ét trin fra Orange til Gul, hvilket betyder at der skrues ned for nogle af de ekstraordinære foranstaltninger, der er blevet implementeret..

Arkivfoto.

Som følge af lækagerne i Østersøen bad Energistyrelsen d. 27. september Energinet om at hæve beredskabsniveauet til Orange, hvilket er det næsthøjeste niveau. Det betød blandt andet, at adgangen til kritisk energiinfrastruktur i Danmark er blevet markant begrænset, og at overvågningen er blevet skærpet.

Nu anbefales niveauet, på baggrund af en samlet betragtning om trusselsbilledet, sænket til Gul. Beredskabsniveauet er dermed fortsat forhøjet i forhold til normalsituationen, og der er fortsat en øget overvågning.

Et øget sektorberedskabsniveau er udtryk for at virksomhederne i el- og gassektoren skal udvise øget opmærksomhed og kan/er blevet akkompagneret af konkrete foranstaltninger, som relevante virksomheder i el- og gassektoren skal iværksætte.

Sektorberedskabsniveauet fungerer uafhængigt af EU's kriseniveauer i relation til gasmarkedet (Early warning, Alert, Union Alert og Emergency).

Redaktionen

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023