Danmark: EU bør suspendere sanktioner

Den danske regering opfordrer EU til at suspendere de sanktioner overfor Færøerne, som netop er trådt i kraft. Sanktionerne, der er en følge af den såkaldte Makrelkrig, indebærer bl.a., at færøske fiskefartøjer ikke må anløbe EU-havne.

Sanktionerne udgør naturligvis et problem for Danmark. der har et rigsfællesskab med Færøerne.

"Som medlemmer af det danske rigsfællesskab har vi naturligvis interesse i at sørge for, at alt går godt også for vores færøske medborgere, og det vil vi fortsætte med at gøre”, siger fødevareminister Karen Hækkerup til Ritzau.

"Så sent som i dag har Udenrigsministeriet skrevet til EU-Kommissionen og bedt om, at sanktionerne suspenderes", siger Hækkerup.

EU beskylder Færøerne for overfiskeri og ikke-bæredygtig forvaltning af sildebestanden, og sanktionerne indebærer, ud over at EU nægter de færøske fiskere adgang til havnene i EU, et EU-forbud mod import af færøske sild.

"EU har den holdning, at hvis der skal findes en løsning, så skal Færøerne også spille ind med et nyt forhandlingsoplæg. Derfor har vi som dansk regering valgt at lægge pres på både EU og Færøerne", siger Karen Hækkerup, der samtidig understreger, at konflikten står mellem EU og Færøerne - ikke Danmark og Færøerne.

Kilde: Dagbladet Børsen

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023