CO2-lagring et skridt tættere på virkelighed
Missionen om at lagre CO2 i den danske undergrund i Nordsøen i Project Greensand er kommet et stort skridt nærmere efter at det udvalgte undersøiske reservoir er fundet velegnet til formålet af DNV GL.
Med blåstemplingen fra DNV GL har Project Greensand konsortiet succesfuldt afsluttet den første fase af valideringen af projektet, der skal bidrage til at levere en væsentlig del af Danmarks reduktionsmål for CO2, skriver Maersk Drilling i en pressemeddelelse.
Det danske selskab er sammen med Wintershall Dea en del af konsortiet, der er ledet af Ineos Oil & Gas Denmark.
DNV GL bekræfter, at Nini Vest feltet i Nordsøen er konceptuelt egnet til at blive tilført 0,45 mio. tons CO2 årligt i en ti-årig periode og at det undersøiske reservoir sikkert kan indeholde CO2 under tryk.
Projektet har et mål om at have den første brønd klar til injektion fra Nini platformen i 2025. På længere sigt er det ambitionen at udvikle kapaciteten til at kunne lagre omkring 3,5 mio. ton CO2 pr. år inden 2030, skriver Maersk Drilling.
Men som det er tilfældet med andre lignende opsamlings- og oplagringsprojekter for CO2 i Europa, er det nødvendigt at etablere en finansieringsmodel for at bringe Project Greensand i stand til rent faktisk at pumpe CO2 ned i undergrunden.
Men foreløbig fortsætter den næste fase af valideringsarbejde i det, der kan blive fremtidens nye forretning for Maersk Drilling.
Kilde: Maersk Drilling