Blue Water skuffer med markant fald

Transport- og logistikvirksomheden, Blue Water, kom ud af 2022 med et overskud på 83 mio. kr. - lavere end forventet - og meget langt fra overskuddet i 2021 på 141 mio. kr. Selskabet kalder selv resultatet for “ikke tilfredsstillende”, men ser samtidig en stærk udvikling i alle forretningsområder.

Søren Nørgaard Thomsen, CEO i Blue Water. Foto: Blue Water..

“Overskuddet er lavere, end vi forventede, og derfor er vi ikke tilfredse med det samlede resultat for koncernen. Men når det er sagt, så har vi set en solid og stærk performance i alle vores forretningsområder i et år med mange udfordringer for branchen og for vores kunder. Vores medarbejdere er lykkedes med at fastholde et højt serviceniveau og har med stor dedikation fortsat leveret effektive transportløsninger for vores kunder,” siger Søren Nørgaard Thomsen, CEO i Blue Water.

Faldet i resultatet efter skat sker på trods af en voldsom stigning i omsætningen, der gik fra 6,7 mia. kr. i 2021 til 9,2 mia. kr. i fjor. Men stigningen var primært drevet af de meget høje fragtpriser på især søfragt og har derfor ikke direkte afsmittende effekt på bundlinen, skriver selskabet.

”De høje fragtpriser giver ikke en reel afspejling af vores udvikling. Vi fokuserer mere på mængder, aktivitetsniveau og markedsandele. Og her følger vi vores strategi og bevarer fokus på effektivisering, konsolidering og profitabel vækst.

Sidste år var kendetegnet ved god udvikling med nye aktiviteter og kontorer, der medvirkede til at løse kundernes behov. Det forudser vi fortsætter, da vi er kommet godt fra start og forventer at levere et bedre bundlinjeresultat i år end sidste år,” siger Søren Nørgaard Thomsen.

Blue Water forventer en lavere omsætning i 2023, men en højere indtjening.

Kilde: Blue Water.

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023