Beslutning om ny Læsø-færge sidst på året

Beslutningen om bygning af en ny og større færge til ruten Læsø-Frederikshavn bliver sandsynligvis først truffet engang i løbet af november måned. At det tager noget tid, inden Læsø Kommune er klar til sende færgebyggeriet i udbud, generer ikke Læsøs borgmester.

”Vi har haft advokater til at kigge på projektet. Nu skal der udarbejdes en nøje kravspecifikation hen over sommeren. Vi vil ikke risikere at stå med en færge, der ikke umiddelbart kan tages i brug ved levering, som det er set i andre tilfælde”, siger borgmester Tobias Birch Johansen til Maritime Danmark.

Borgmesteren forventer, at der vil gå op mod at halvt år, inden man har det materiale klart, der skal danne baggrund for prækvalifikationsrunden og det endelige EU-udbud af færgebyggeriet. Det kan dog vise sig at være en fordel.

”Det betyder ikke noget, at vi først har materialet på plads måske i løbet af november. Det giver mulighed for at se, hvordan tilskud til færgetransporten, som blev vedtaget med færgeforliget, påvirker trafiktallene. Det kan få betydning for beslutningen om den nye færges kapacitet”, siger Tobias Birch Johansen.

Færgeforliget betyder, at man i år først kun må benytte tilskuddet til at sænke billetpriserne i perioden fra den 8. august til den 31. november.

De foreløbige ønsker til den cirka 300 millioner kroner dyre færge er, at den skal kunne medtage cirka 600 passagerer og omkring 180 personbiler. Færgens overfartstid skal helst ned på en time og 15 minutter mod nu cirka 1½ time. Desuden bliver der sandsynligvis tale om et dobbelt-ender fartøj, der sejler på diesel eller gas. En dobbelt-ender færge kan spare tid, da den ikke skal vende ved havneanløb.

Færgeselskabet Læsø har blandt andet kigget på den nye Samsø-færge Prinsesse Isabella som muligt forbillede for den kommende færge. Samsø-færgen er en af de færger, der blev forsinket efter levering, da broklapperne viste sig ikke at være lange nok til at færgen kunne bruge lejerne.

Besejlingen af Læsø er dog anderledes, da der mellem Læsø og Frederikshavn passeres flere lavvandede områder, der begrænser både dybgang og hastighed, hvilket stiller anderledes krav til en ny færge.

Når færgen er klar til indsættelse i 2019, er det planen at beholde den ene af de to nuværende færger - Margrete Læsø - i reserve, med mulighed for at leje den ud til andre færgeselskaber med behov for en afløserfærge. Den anden færge, Ane Læsø, vil blive solgt.

Redaktionen

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

03.04.2024Maritimedanmark.dk

Så er der sat navn på ny svensk isbryder

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Tarifa Jet nu i DFDS farver

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

27.02.2024Maritimedanmark.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

18.02.2024Maritimedanmark.dk

CMA CGM tager levering af container-feeder med nyt design

14.02.2024Maritimedanmark.dk

Stena Bulk udvider flåden med fire MR-tankere

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle