Årets tredje uddelingsrunde fra maritim fond

Den Danske Maritime Fond har på et netop afholdt bestyrelsesmøde besluttet at uddele 12,3 millioner kroner til ti initiativer, der er med til at fremme den maritime sektor. Uddelingen er årets tredje ud af fire uddelingsunder.

Arkivbillede: Dansk havn. Foto: Saga Shipping

Med den seneste uddelingsrunde har fonden indtil nu uddelt 47,2 millioner kroner i år, hvilket er mere end de 46,6 millioner kroner Den Danske Maritime Fond sammenlagt uddelte i hele året 2022. Og der er stadig en fjerde og sidste uddelingsrunde tilbage.

Fem af de ti initiativer der har opnået støtte i tredje runde er nye erhvervsfremmeprojekter der skal bidrage til at udvikle branchen, tre nye forskningsprojekter om teknologi og arbejdsmiljø samt to start ups der har modtaget lån.

De støttede projekter er:

• PinPoint Tracking er bevilget seed funding til videreudvikling af en innovativ logistik- og tracking enhed baseret på satellitteknologi, der gør det muligt for kunder at lokalisere f.eks. containere, når som helst og hvor som helst.
• Sensemakers er bevilget seed funding til udvikling af en docking-station til deres egen udviklede USV, der bl.a.  skal benyttes til måling af havmiljøkvalitet.
• Teknologisk Institut har fået støtte til et forskningsprojekt, der omhandler måling og reduktion af ikke-regulerede emissioner fra metanol og ammoniak i maritime motorer. I projektforløbet udarbejdes et white-paper med konkrete anbefalinger til at undgå disse.
• SDU har fået støtte til et forskningsprojekt, der skal anvende antropologiske og psykologiske metoder til at forstå den indflydelse, som skibsbesætninger med kønsfordeling 50/50 kan have på operationel sundhed og sikkerhed, effektivitet, arbejds- og levemiljø, ledelse og teamwork. Projektet baseres på rederiet Hafnias eksperiment, hvor fire af dets fartøjer skal være bemandet med en kønsfordeling på 50/50.
• ENCOAT ApS har fået støtte til et forskningsprojekt, der i samarbejde med DTU skal kortlægge mulighederne for at fjerne overflødige kobberforbindelser i antifouling maling til skibe og derigennem skabe miljømæssige og økonomiske gevinster for industrien.
• Hafnia Advokatfirma har fået støtte til en juridisk procedurekonkurrence, der har til formål at øge interessen for søret blandt danske jurastuderende.
• Danske Maritime har fået støtte til at få udarbejdet en undersøgelse af en række forventede effekter af at bygge skibe i Danmark fremfor i udlandet. Dette være sig i form af direkte og indirekte beskæftigelse, indtægter i form af skatter og afgifter, investering i ny produktionsteknologi og opkvalificering af medarbejdere mv.
• CarbonCuts A/S har fået støtte til en undersøgelse af muligheden for at anvende en mobil, flydende barge til import og mellemlager af CO2. Projektet sker i forbindelse med virksomhedens CO2-lagringsprojekt, hvor det er ambitionen at kunne lagre mindst 1 mio. ton CO2 årligt i undergrunden på Lolland, når anlægget står klar ved slutningen af dette årti.
• Danske Rederier har fået støtte til at få skabt en standardmodel til vurdering af et skibs livscyklusemissioner, hvilket giver interessenter mulighed for at teste forskellige brændstoftyper, levetidsforlængelse af skibet og energieffektivitetsforanstaltninger for skibstyper som containerskibe, passagerskibe, tankskibe, tørlastskibe og vindmølleinstallationsskibe.
• Søfartsstyrelsen har i regi af deres FutureLab fået støtte til at håndtere den stadigt stigende mængde henvendelser, som Søfartsstyrelsen modtager fra udstyrsproducenter, vedr. nye innovative maritime teknologier, som har potentiale til at øge sikkerhed, bæredygtighed og effektivitet af skibsfarten.

Den Danske Maritime Fond oplyser ikke hvor meget der uddeles til det enkelte projekt.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Den Danske Maritime Fond

Siden 2005 har Den Danske Maritime Fond sammenlagt uddelt mere end 850 millioner kroner i støtte til initiativer, der udvikler og fremmer dansk skibsfart, værftsindustri og maritim udstyrsproduktion. 

Mere fra...

30.11.2023Maritimedanmark.dk

Dansk skib bordet af Greenpeace aktivister

30.11.2023Maritimedanmark.dk

Ny bog: Vand under kølen - Et liv i Den Blå Verden

30.11.2023Maritimedanmark.dk

Maersk indgår forlig med Evergreen

30.11.2023Maritimedanmark.dk

Søfartens Ledere tager dom til efterretning

30.11.2023Maritimedanmark.dk

Strandet gastanker blokerer for australsk gaseksport

29.11.2023Maritimedanmark.dk

By & Havn underskriver kontrakt om landstrøm

29.11.2023Maritimedanmark.dk

Kritisk infrastruktur i Østersøen beskyttes

29.11.2023Maritimedanmark.dk

Lederne Søfart taber sag i Arbejdsretten

Jobmarked

Se alle

MarineShaft A/S

Vi søger industritekniker

MarineShaft A/S søger snarest en erfaren industritekniker/maskinarbejder til vores maskinværksteder i Hirtshals.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MarineShaft A/S

Rejsemontør søges

MarineShaft er specialiseret i reparationer på ror og propellerudstyr for den kommercielle skibsbranche. Vi har travlt med mange spændende opgaver for vores kunder og søger derfor en erfaren og selvstændig rejsemontør, som selvsikkert kan hjælpe vores kunder med at løse opgaven.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MarineShaft A/S

Erfaren svejsespecialist søges

MarineShaft søger en dygtig svejser

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MARPRO Search & Selection

Project HSEQ Manager - Rohde Nielsen

Are you a seasoned HSEQ professional with a passion for driving excellence in Health, Safety, Environmental and Quality practices? Rohde Nielsen is expanding its HSEQ department, and they want you to be a part of their dynamic team in Copenhagen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Marine Superintendent - Rohde Nielsen

Are you an experienced maritime profile looking for a shore-based position, where you can work in close co-operation with the crew on the highly specialized vessels? On behalf of Rohde Nielsen, MARPRO is looking for a Marine Superintendent to the office in Grenå.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Kalundborg kommune

Navigatør til Sejerøbugtens færger

I forbindelse med en omstrukturering af færgedriften og etablering af et rederi søger Sejerøbugtens færger en skibsfører til at deltage i dette spændende arbejde. Her vil man få stor indflydelse på sin egen hverdag i et samspil med andre gode kollegaer.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

20.12.2023

Kalundborg kommune

Maskinchef til Sejerøfærgen

I forbindelse med en omorganisering af færgedriften søges en maskinchef til Sejerøfærgen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

20.12.2023

ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai)

Class/Marine Surveyor

ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai) is an international classification society with head office in Tokyo, Japan.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Fjord Line Danmark

Juniormester

Fjord Line søger lige nu en juniormester, der er klar til at opnå sin sejltid.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

21.12.2023

Fjord Line Danmark

2. Mester

Fjord Line søger netop nu kandidater til en fast stilling som 2. mester i maskinen ombord.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.11.2023

Events

Se alle

Copyright 2023