Aquaculture Europe 2013
For et årti siden var der ikke særlig mange danskere der syntes, at idéen om at spise rå fisk var særlig tiltalende. Men med sushibølgen stadig over os, er vi også flere og flere som er blevet glade for at spise tang.
Men hvordan kan tang produceres bæredygtigt og hvad kan det egentlig bruges til? Det er nogle af de spørgsmål, som der bliver zoomet ind på til Aquaculture Europe 2013 i Trondheim.
Det blev på konferencen påvist, at tang er i stor efterspørgsel i adskillige markeder. Viften af ting, som tang er nyttigt i, er nemlig bred. Man kan bruge det til fødevarer, fiskefoder, biobrændstof, grønne kemikalier, som fortykningsmiddel m.m.
Den mest tankevækkende på listen er nok biobrændstof. Jorunn Skjermo fortalte i sin præsentation på konferencen, at tang faktisk kan bruges som biogas. Han noterede sig at Tokyo Gas Company producerer omkring 22m3 af metan fra 1 ton af tang pr- dag, og at tang forsyner Japan med hele 30 procent af landets transportbrændstoffer. Det skriver
TheFishUpdate.
Andre præsentationer havde fokus på forskning, og rejste spørgsmål til hvordan man kan effektivisere produktionsomkostninge og skærpe bæredygtighed.
Kilde: TheFishSite