Alvorlige anklager i OW Bunker sagen
De to investeringsbanker Carnegie og Morgan Stanley var dybt involverede i at føre investorerne bag lyset, da OW Bunker blev børsnoteret i marts 2014. Ifølge stævningen fra de institutionelle investorer opfordrede Carnegie til at hemmeligholde OW Bunkers oliespekulation, skriver Jyllands-Posten.
Investorer i OW Bunker fik sig noget af en overraskelse, da selskabet kollapsede bl.a.
på grund af tab på oliespekulation Der stod nemlig ikke en linje i prospektet om, at OW Bunker gennem årerne havde tjent mange penge på spekulation. Tværtimod fremgik det, at OW Bunker var en virksomhed, der var uafhængig af oliespekulation.
Nu viser det sig ifølge en korrespondance, som de institutionelle investorer fremhæver i deres stævning, at OW Bunkers daværende finansdirektør Morten Skou protesterede over at fremstille OW Bunker som en virksomhed, hvis indtjening var uafhængig af olieprisen, når selskabet netop tjente penge på udsving.
Svaret fra Carnegies Sebastian Hougaard lød ifølge stævningen: “Sandt, men vi bør ikke udpege volatiliteten i olieprisen som en profit driver over for investorerne – det vil påvirke værdiansættelse.”
Ifølge Jyllands-Posten er korrespondancen blot et af flere eksempler på, hvordan investeringsbankerne ifølge de institutionelle investorer var med til at tilbageholde væsentlige oplysninger om OW Bunkers forretningsmodel op til børsnoteringen.
Professor i selskabsret på CBS Søren Friis Hansen har fulgt OW Bunker-sagen tæt, og ifølge ham ser korrespondancen mellem Carnegie og Morten Skou fra OW Bunker “bestemt ikke godt ud,” skriver avisen.
Kilde: Jyllands-Posten