ÆrøXpressen i voldsom påsejling

ÆrøXpressen påsejlede lørdag eftermiddag molen i Rudkøbing med så stor kraft, at brosten og tømmer røg op i luften. “Det var ikke dårligt vejr i lørdags, og alligevel var det en væsentligt kraftigere påsejling, end vi har oplevet før,” siger et øjenvidne til Fyns Amts Avis.

Arkivbillede..

ÆrøXpressen var kl. 16.40 på vej rundt om molen i Rudkøbing på vej fra Marstal, men fik ikke rettet op, fortæller Peder Jensen, der var vidne til kollissionen fra sin lejlighed.

“Den fortsatte bare direkte ind mod molen, og jeg tænkte, at nu må den da snart slå bak. Men den slog ikke bak og bovpropellen blev ikke aktiveret. Den fortsatte bare ind i molen med et ordentligt brag. Der var heldigvis ingen mennesker på kajen, for brosten og store bjælker røg op i luften og ind over molen,” siger Peder Jensen.

Han har set fire alvorlige påsejlinger, men ingen så alvorlig som i lørdags. Ingen mennesker kom til skade.

Skader fra en tidligere påsejling af kongekajen er endnu ikke udbedret, men det vil ifølge færgedirektør Boye Kromann ske i løbet af sommeren.

Formanden for Klima, Trafik- og Teknikudvalget i Langeland Kommune, René Larsen (S) er dog klar med en ny henvendelse til rederiet efter weekendens påsejling, som han betegner som et resultat af “dårligt sømandskab”.

“Der kan selvfølgelig være noget med strømforholdene, men de har altså sejlet nu i tre år, og jeg troede, de var blevet bedre. Jeg troede, der var tale om begyndervanskeligheder, og så sejler de efter tre år på ruten frontalt ind i kajen i godt vejr. Det må der være en forklaring på,” siger René Larsen til Fyns Amts Avis.

Kilde: Fyns Amts Avis.

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023