75 % spiser for lidt fed fisk

En ny rapport,"Utviklingen i norsk kosthold 2012" viser at nordmændenes indtag af fisk er blevet reduceret de seneste år og tre ud af fire spiser for lidt fisk

“Vi ser desværre også at forbruget af fisk ikke er blevet øget som man ønsker. Det havde været en fordel at forbruget af fisk var stedet i stedet for forbruget af kød”, siger fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Knut-Inge Klepp.

Forbruget af fisk er gået fra 38 kg pr person pr år i 1999, til 35 kg i 2010 og 34 kg i 2011 mens forbruget af kød er gået i den anden retning. Fra 2010 til 2011 steg forbruget fra 74 til 75 kilo per person. Derudover bliver der valgt mere fed ost og der sælges mere smør og fløde.

Helsedirektoratet anbefaler at man spiser 300–450 gram fisk om ugen.

Kilde: Kyst.no

Vexve Denmark | Frese A/S

Sponseret

Smartere køling kan spare brændstof og reducere CO₂

Relateret indhold

05.09.2025Vexve Denmark | Frese A/S

Sponseret

Smartere køling kan spare brændstof og reducere CO₂

19.08.2025Maritimedanmark.dk

Farvel til flydedokken i Hirtshals

13.08.2025Maritimedanmark.dk

Tunøfærgen sætter ny passagerrekord

04.08.2025Maritimedanmark.dk

Mindst 68 omkommet ved skibsforlis

04.07.2025Marstal Navigationsskole

Sponseret

Translokation for årets nye studenter fra HF-Søfart i Marstal

26.06.2025Marstal Navigationsskole

Sponseret

Marstal Navigationsskole dimission sommer 2025

24.06.2025Maritimedanmark.dk

Usikkerhed omkring Hormuz-strædet fortsætter

20.06.2025Maritimedanmark.dk

Maersk sætter anløb i Haifa på pause

Jobmarked

Se alle

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle