Zim Kingston: Kun fire containere er fundet

Containerskibet Zim Kingston tabte 109 containere, da det i slutningen af oktober sidste år blev ramt af hårdt vejr ud for Vancouver Island, på grænsen mellem Canada og USA. I dag, tre måneder senere, er kun 4 af de 109 containere fundet.

Foto: Canadian Coast Guard.

Efter tabet af containerne opstod der brand om bord på skibet, og i første omgang koncentrerede myndighederne sig om at få slukket branden. Da det var lykkedes, krævede de canadiske myndigheder at skibets ejer fandt og fjernede de containere der var faldet over bord.

Et bjærgningsfirma blev sat på opgaven, men indtil nu er det kun lykkedes at finde fire containere, der af sig selv var skyllet op på kysten.

Det vides at flere af de forsvundne containere indeholder giftige kemikalier, og miljøaktivister har krævet skibets manifest offentliggjort, men det nægter rederiet. Heller ikke myndighederne, der har en kopi af manifestet, vil offentliggøre det.

Skibets ejer henviser til, at forsøge på at finde og fjerne containerne vil blive genoptaget når vejret tillader det.

Zim Kingston, der har en kapacitet på 4.253 TEU, var undervejs fra Busan til Vancouver, da det blev fanget i hårdt vejr tabte de 109 containere. Containerskibet er chartret af det israelske containerrederi ZIM og indregistreret på Malta.

Ud over de tabte containere blev flere containere om bord på skibet beskadiget, blandt andre to der indeholdt det brandfarlige kemikalie potassium amylxanthate, der anvendes i mineindustrien.

Containerne brød i brand, og besætningen forsøgte at slukke ilden mens skibet i første omgang fortsatte sin sejlads mod Vancouver. Branden udviklede sig dog så kraftigt, at skibet fik ordre på at ankre op.

Først efter et langvarigt slukningsarbejde lykkedes det at få bugt med ilden.

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023