Vildt: Krydstogtskib blev beskudt og påsejlet

Krydstogtskibet RCGS Resolute var uden skyld i kollisionen med et patruljefartøj fra den venezuelanske marine. Tvært i mod blev skibet beskudt på påsejlet i et forsøg på at tvinge det ind i venezuelansk farvand, oplyser ejeren i en udtalelse. Skibet flygtede heller ikke fra stedet.

Det var tilsyneladende højdramatiske scener, der udspillede sig ca. 13 sømil ud for den venezuelanske ø Tortuga, inden et patruljefartøj fra den venezuelanske flåde forliste og sank.

Ifølge en meddelelse fra det venezuelanske forsvarsministerium flygtede det isforstærkede ekspeditions- og krydstogtskib fra stedet efter en kollision med patruljefartøjet, Naiguatá.

Men det var bestemt ikke tilfældet, må man forstå på meddelelsen fra ejeren af RCGS Resolute, Columbia Cruise Services.

Tværtimod blev det angrebet af patruljefartøjet efter at have fået besked om at følge med til en venezuelansk havn.

Da skibet på det tidspunkt ifølge redegørelsen befandt sig i internationalt farvand, rettede kaptajnen henvendelse til skibets operatør for at eventuelt at få opbakning til at følge denne ordre, da den ville resultere i en betragtelig omvej i forhold til skibets planlagte destination.

“Mens kaptajnen var i kontakt med hovedkontoret, blev der åbnet ild mod skibet og kort efter påsejlede flådefartøjet med vilje RCGS Resolute i styrbord side. Flådefartøjet fortsat med at påsejle stævnen i styrbord side angiveligt i et forsøg på at vende skibet i retning af venezuelansk territorialforvand,” skriver ejeren i redegørelsen.

Men det kun forårsagede mindre skader på det isforstærkede ekspeditionsskib, havde flådefartøjet fået alvorlige skader og begyndte at tage vand ind.

“Klar til at hjælpe forblev RCGS Resolute på stedet i over en time og kontaktede Maritime Rescue Coordination Cener (MRCC) i Curacao, mens alle forsøg på at kontakte det beskadigede flådefartøj forblev ubesvaret. Først efter at have modtage besked fra MRCC om, at der ikke var behov for assistance, fortsatte RCGS Resolute mod havnen i Willemstad og siden mod destinationen på Curacao,” skriver ejeren af skibet.

Med en tilføjelse om, at en fuld undersøgelse af omstændighederne nu vil blive sat i værk.

Det 29 år gamle ekspeditionsskib sejlede med en besætning på 33, men uden passagerer og var i gang med en rutinetjek af maskinerne, da de dramatiske begivenheder fandt sted mandag.

Alle 44 om bord på flådefartøjet blev reddet, inden skibet gik ned på 70 meter vand.

Kilde: Columbia Cruise Services

Being a civil ship in international waters the Captain of Resolute uses the onboard Sat phone to call the head office for direction as this is a highly unusual and Venezuelan navy are notorious for seizing ships under false pretence.

🧵⤵️ pic.twitter.com/0UfftV1anp

— Simón Bolívar (@Simon85205764) April 1, 2020

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle