Viking sikrer første kontrakt til nyt redningssystem

LifeCraft-systemet omfatter fire 203-personers selvdrevne redningsfartøjer.

LifeCraft.. Foto: Viking Life-Saving Equipment

Det bliver danske Viking der skal levere den centrale evakueringsløsning om bord på to nye diesel-elektriske færger, der skal besejle Cook-strædetmsom adskiller de to newzealandske hovedøer. Ruten drives af KiwiRail og har over 800.000 årlige passagerer. 

"Når man beslutter sig for at forny færger, der betjener millioner af mennesker, skal de nye færger overgå de rejsendes forventninger, og have den højeste standard med hensyn til kvalitet, teknologi, effektivitet og sikkerhed. Dette er også tilfældet for evakueringssystemerne, som er et område, hvor kompromis aldrig er en mulighed” , siger Massimo Soprano, flådedirektør, KiwiRail. 

Vikings nye LifeCraft-system omfatter fire 203-personers selvdrevne redningsfartøjer, der kombinerer fordelene ved en redningsbåd, redningsflåde og evakueringssystem i en nyskabende hybridløsning. 

LifeCraft-systemet kan evakuere mere end 800 personer inden for 30 minutter. Efter evakuering vil hvert af systemets fire fartøjer bevæge sig ind i og bevare en sikker position, mens de afventer at der kommer hjælp.  

"Uanset om det er en færge eller et krydstogtskib, er integrationen af sikkerhedssystemer altafgørende i skibsdesignprocessen, hvilket betyder, at det vil være en prioritet på bekostning af æstetik eller komfort. Dette system gør denne afvejning irrelevant ved at tilbyde en løsning, der – udover at være et avanceret sikkerhedssystem – også er både praktisk, let og visuelt tiltalende”, siger Anders Ørgård, direktør i OSK-ShipTech, der er indgår i teamet bag de nye færger. 

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023