Utilfredse kunder taler om “moderne pirateri”

Det er historisk dyrt at få transporteret en container fra Kina til Europa. Prisen er mere end ti-doblet trukket op af utallige gebyrer. Rederierne skovler millarder ind, men transport-kunderne raser og nogle taler om “moderne pirateri”, skriver Børsen.

Arkivfoto..

Mandag var det Maersk, der kunne rapportere om et nyt rekordhøjt kvartalsresultat og opjusterede forventningerne til helåret til mellem 18-19,5 mia. dollar. Men rekordresultaterne kommer med en pris: Kunderne er rasende.

Det mere end kniber med at få forretningen til at hænge sammen, når prisen på at få transporteret en container fra Kina til Danmark ikke længere ligger på 1.900 dollar, men nu koster 18.000 dollar, påpeger logistikrådgivningsfirmaet Greenway Logistics over for Børsen.

Andre går ifølge avisen endnu længere og kalder Maersk og den øvrige transportbranches prispolitik for “moderne pirateri”.

Indgåede aftaler om transportmængder med rederierne bliver pludselig annuleret, mens nye ekstragebyrer regner ned over kunderne.

“Vi ser nogle gebyrer nu, man aldrig havde forestillet sig for få år siden – såkaldte “diamantrater” eller “garantirater”, der typisk er et par tusind dollar ekstra for at være sikker på, at din container overhovedet kommer på skibet,” siger Frank Buchmann fra Greenway Logistics til Børsen.

Ifølge Lars Jensen fra Vespucci Maritime kan man dog ikke uden videre alene give rederierne skylden for situationen.

“Det er nemt at skyde på rederierne. Men det er egentlig ikke deres skyld. Der er sådan set skibe nok i verden. De er bare alle sammen forsinkede. Og hvis en stor havn i Kina eller Vietnam lukker ned på grund af smitte, så kan ingen få lasten ud. Der er for stor efterspørgsel i forhold til udbuddet, og man kan kun dæmpe det ved at hæve priserne,” siger Lars Jensen til Børsen.

Kilde: Børsen.

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle