USTC-koncernen mere end fordobler årsresultatet

Østergaard-familiens Selfinvest og driftsselskabet USTC kom ud af 2022/23 med et rekordoverskud før skat på godt 2,9 mia. kr - eller mere end en fordobling fra 1,2 mia. kr. i det foregående regnskabsår.

Ejerfamilien bag Selfinvest og USTC. Fra venstre: Mia Østergaard Rechnitzer, Torben Østergaard-Nielsen, Nina Østergaard Borris.. Foto: Selfinvest-USTC

Overskuddet før skat på 2,9 mia. kr. blev opnået på baggrund af en omsætning, der voksede med 25 pct. fra 120 mia. kr. til 150 mia. kr.

“Skal man med ét ord opsummere, hvorfor Selvinvest og USTC kommer ud af regnskabsåret med et rekordresultat, så er det agilitet. Vores selskaber og medarbejdere har været enestående dygtige til at navigere gennem en række uforudsete komplikaitoner som geopolitiske begivenheder, ekstreme prisudsving og en buldrende inflation. Det er selvsagt en bedrit, vi som ejere er særdeles stolte af,” siger bestyrelsesformand, stifter og medejer, Torben Østergaard-Nielsen.

Hovedparten af overskuddet blev leveret af Bunker Holding med 1,6 mia. kr., men der har også været pæne positive bidrag af de øvrige selskaber indenfor shippping, logistik, environment, recycling, risk management, bilaktiviteter og IT, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”I mange еr har Bunker Holding været den altoverskyggende virksomhed i USTC, og de er fortsat den primære bidragsyder til rekordresultatet, men over de seneste еr har vi opbygget et stærkt konglomerat, som står på flere ben. At Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers og CM Biomass alle kan levere resultater på over 200 mio. kr. er et håndfast bevis på, at vores strategi er lykkedes”, siger Nina Østergaard Borris, CEO og medejer af USTC.

Resultatet for 2022/23 betegnes som “usædvanlig positivt” af Selvinvest og USTC ikke forventer at kunne gentage i det nye regnskabsår.

“Trods den fortsatte usikkerhed på de forskellige markeder er forventningen dog at kunne levere et solidt regnskab på linje eller højere end det foregående år,” hedder det i pressemeddelelsen om årsregnskabet.

Koncernen med hovedkvarter i Middelfart råder nu over en egenkapital på godt 8 mia. kor. og beskæftiger flere ned 4.500 medarbejdere i 40 lande.

-emte

Artikler

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn øger milliardgæld

Copyright 2023