USA sanktionerer 69 russiske skibe

USA strammer nu sanktionerne mod Rusland yderligere med en lang række forskellige tiltag - herunder de hidtil skrappeste sanktkoner mod russisk shipping. 69 skibe, syv shippingselskaber og et skibsingeniør firma kommer på USA´s sorte liste på grund af Ruslands angreb på Ukraine.

Det russiske Northern Shipping Co. har fået 27 skibe sanktioneret. Foto: Northern Shipping Co..

“Den russiske regering udnytter shippingvirksomheder til at fremme sine strategiske mål, bl.a. til at sikre nye tropper og til den fortsatte besættelse af Krim og til eksport af energireserver,” hed det i en erklæring fra det amerikanske udenrigsministerium søndag.

“Denne handling (sanktionerne, red.) tjener som en advarsel til private russiske virksomheder om, at de, der støtter Putins krigsmaskine risikerer alvorlige omkostninger,” hedder det videre.

Blandt de sanktionerede virksomheder er Northern Shipping Co. - også kendt som JSC NSC Arkhangelsk, der har fået 27 af sine skibe på sanktionslisten med den begrundelse, at de udfører transporter for det russiske forsvarsministerium.

Ud over sanktionerne mod den russiske shippingsektor kom også endnu flere enkeltpersoner og banker på listen, ligesom tre statsejede tv-stationer, fremgår det af en pressemeddelelse fra det amerikanske finansministerium.

Kilde: TradeWinds m.fl.

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023