USA indfører sanktioner mod Tyrkiet

Den amerikanske præsident, der med sin tilbagetrækning fra det nordlige Syrien gav Tyrket fri bane til at angribe USA´s hidtidige allierede, vil nu hæve tolden på tyrkisk stål til 50 pct. Det besluttede Trump med et dekret mandag aften, skriver AFP.

USA vil nu indføre sanktioner Tyrkiet på grund af præsident Erdogans angreb på kurderne i det nordlige Syrien..

Sanktionerne kan også ramme tyrkiske ledere og betyder et stop for de i gangværende handelsforhandlinger med Tyrkiet. De kommer efter at præsidenten er kommet under stærkt pres på hjemmefronten for at have tilladt Tyrkiets præsident Erdogan at bekæmpe kurderne i det nordlige Syrien, hvor Tyrkiet ønsker at oprette en såkaldt sikkerhedszone på 30 km langs grænsen.

“Jeg er helt klar til at ødelægge Tyrkiets økonomi, hvis de tyrkiske ledere forsætter ad den farlige og destruktive vej,” sagde Trump i en udtalelse blot kort tid efter, at præsidenten havde talt om sit venskab med Erdogan.

Tolden på stål blev sidste år sat op fra 25 pct. til 50 pct. for at lægge pres på Tyrkiet i forhold til at frigive en tilbageholdt amerikansk præst. I maj blev tolden så reduceret igen til samme niveau som er gældende for andre handelspartnere, herunder EU.

Men nu øges den altså igen, samtidig med at Trump åbner for muligheden for at indføre sanktioner mod nuværende og tidligere tyrkiske embedsmænd, hvilket dog ikke er sket endnu. Handelsforhandlingerne, der skule resultere i en ny aftale til en værdi af 100 mia. dollar, er til gengæld stoppet.

Presset på den amerikanske præsident efter tilbagetrækningen af de amerikanske tropper kommer ifølge AFP denne gang også fra medlemmer af det republikanske parti. Og mindre en end time før udsendelse af sin udtalelse om sanktioner mod Tyrkiet, forsvarede Trump sin handling med et tweet om, at skæbnen for kurderne i Syrien ikke vedkommer USA.

“Enhver der ønsker at assistere Syrien i beskyttelsen af kurderne er velkomne, uanset om det er Rusland, Kina eller Napoleon Bonaparte. Jeg håber, de gør det godt. Vi er 7.000 miles væk,” skrev præsidenten.

Kilde: AFP

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle