Uddan dig til skibsfører mens du sejler
På Marstal Navigationsskole bliver der uddannet rundt regnet 40 - 50 skibsførere om året fordelt på to eksaminer. Og ud af dem har ca. halvdelen taget deres skibsfører på det, der på skolen hedder -delvis fjernundervisning.
”Det foregår på den måde, at de studerende starter med at være på skolen i de første tre uger, hvor de 'fanger gamet' som vi kalder det. De kommer ind i en klasse, møder klassekammeraterne og bliver præsenteret for semesteret og strukturen. De får samtidig datoerne på obligatoriske kurser og eksaminer, hvor de skal møde i Marstal”, siger prorektor på Marstal Navigationsskole, Mogens Larsen, til Søfartens Ledere.
Prorektoren understreger vigtigheden af, at de har en god kontakt til skolen, de afleverer opgaver over mail og intra, og mange af dem får også god støtte fra deres klassekammerater på skolen.
”Det er meget forskelligt, hvordan det går. Nogle er ret skarpe til det, og får læst alt det, de skal, mens andre må kæmpe lidt mere for at tilegne sig den fornødne viden, færdigheder og kompetencer. Det handler meget om, hvilken fart, de sejler i - og hvordan aftalen er med rederiet”, siger Mogens Larsen.
Alle studerende skal være på skolen i eksamensperioden, og der er ingen forskel er på kravene til de elever, der rent fysisk har gået på skolen og til dem, der har været under ordningen med delvis fjernundervisning:
Det er dog kun skibsføreruddannelsen, som Marstal Navigationsskole udbyder som delvis fjernundervisning. Kystskipper- og sætteskippereksamen foregår altid med tilstedeværelse på skolen.
Kilde: Søfartens Ledere