Udbredt frygt blandt maritime ledere for konsekvenserne af cyberangreb

En ny undersøgelse fra norske DNV blandt 801 maritime ledere afslører, at mere end tre fjerdedele af dem tror, at et cyberangreb sandsynligvis kan føre til lukning af en af verdens strategiske korridorer til søs.

Ifølge en ny rapport fra DNV mener blot 40 pct. af de adspurgte branchefolk, at deres organisationer investerer nok i cybersikkerhed.. Foto: DNV

Der er en udbredt frygt for konsekvenserne af de cyberangreb, som er blevet om ikke hverdag, så oftere og oftere forekommende i den maritime verden. 

Således tror mere end halvdelen af de adspurgte i DNV´s nye rapport “Maritime Cyber Priority 2023”, at cyberangreb for forårsage skibskollisioner, grundstødninger og i værste fald alvorlige skader på mennesker. 

Den maritime industri har ganske vist i de senere år fokuseret på at forbedre IT-sikkerheden, men alligevel er sikkerheden for den operationelle teknologi (OT), der administrerer, overvåger, kontrollerer og automatiserer fysiske aktiver såsom sensorer, switches, sikkerheds- og navigationssystemer og fartøjer, en nyere og stadig mere presserende risiko, påpeger DNV i rapporten 

Tre fjerdedele af de adspurgte mener, at OT-sikkerheden har fået en betragtelig højere prioritet i deres organisationer end for blot et par år siden, men alligevel er blot en tredjedel overbeviste om, at deres organisationers OT-cybersikkerhed er lige så stærk som IT-sikkerheden. 

"Den maritime industri tænker stadig IT i en æra med forbundne systemer og aktiver," siger Svante Einarsson, der er leder af den maritime cybersikkerhedsrådgivning hos DNV. 
 

"Med skibssystemer, der i stigende grad er forbundet med omverdenen, vil cyberangreb på OT sandsynligvis have en større indflydelse i fremtiden,” advarer han. 

Det er ifølge DNV også et problem, at de enkelte virksomheder ikke deler deres erfaringer på området med hinanden. 

“Vores forskning indikerer, at industrien er nødt til at tage store skridt fremad i forhold til åbent at dele cybersikkerhedserfaringer - de gode, de dårlige og de virkelig slemme - for i fællesskab at skabe guidelines for den bedste cybersikkerheds-praksis for at skabe en sikrere og mere bæredygtig maritime sektor,” siger Svante Einarsson. 

-emte 

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023