TORM´s overskud falder i 1. kvartal

Der er fortsat sorte tal på bundlinjen i det nu engelsk registrerede TORM pic. rederi, men overskuddet er reduceret kraftigt i forhold til samme periode sidste år. 1. kvartal endte med et resultat før skat på 5 mio. dollar mod 31 mio. dollar i samme periode i fjor.

EBITDA for første kvartal faldt fra 70 mio. dollar sidste år til 44 mio. dollar i år, men alligvel er Excecutive Director Jacob Meldgaard godt tilfreds: "Det glæder mig, at TORM fik et overskud på trods af et udfordrende marked i første kvartal 2017 og dermed leverede et meget konkurrencedygtigt resultat. Overskuddet kan både tilskrives vores stærke kommercielle resultater og en attraktiv omkostningsstruktur. TORM har til dato fastholdt en positiv indtjening i andet kvartal under fortsat volatile markedsforhold for produkttank," udtaler han i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsregnskabet i dag.

Rederiet skriver videre, at fragtraterne på produkttankmarkedet var i første kvartal 2017 på et svagt niveau svarende til niveauet i 4. kvartal 2016 men steg mod slutningen af første kvartal. De højere fragtrater skyldtes primært en øget efterspørgsel efter raffinerede olieprodukter på de vestlige markeder, hvilket resulterede i en forøget TCE-indtjening i første kvartal 2017 i forhold til det foregående kvartal.

TORMs flåde af produkttankskibe opnåede i første kvartal 2017 en gennemsnitlig TCE-indtjening på dollar/dag 15.264 for de 7.004 indtjeningsdage (første kvartal 2016: dollar/dag 19.845 for 6.973 indtjeningsdage) og realiserede et bruttoresultat på 55 mio. dollar

i forhold til et resultat på 80 mio. dollar i samme periode i fjor.

TORM solgte i første kvartal et skib og gennemførte sale-and-leaseback-transaktioner på to andre skibe i perioden. Siden afslutningen af kvartalsregnskabet oplyser rederiet, at det har solgt yderligere to skibe og gennemført sale-and-leaseback på yderligere et skib.

Selskabet indgik i januar en ny låneaftale, der giver selskabet mulighed for at trække op til 130 mio. Dollar.

Denne facilitet er udnyttet fuldt ud pr. 31. Marts, oplyser selskabet.

Efter stiftelsen af TORM plc i Storbritannien aflægges Selskabets regnskaber efter gældende regnskabsprincipper i Storbritannien. I overensstemmelse med almindelig praksis i de fleste børsnoterede selskaber i Storbritannien og andre større udenlandske shippingvirksomheder har TORM besluttet ikke at oplyse om forventningerne til fremtidig indtjening i Årsrapporten eller i øvrige meddelelser som denne kvartalsrapport.

Kilde: TORM

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle