Thyborøn Havn sætter ny omsætningsrekord

Thyborøn Havn aflægger rekord regnskab for 2023, og havnen udbygger sin position som en af Danmarks største og mest aktive fiskerihavne og betydningsfuld godshavn.

Foto: Thyborøn Havn

Regnskabet for 2023 for havnen i Thyborøn sætter ny omsætningsrekord og lander på 53,25 mio. kr. - det bedste resultat i havnens historie.

”I 2023 ender Thyborøn Havn som den andenstørste fiskerihavn og har sat ny rekord på godsomsætningen. Samtidig har vi haft det første store installationsprojekt på Offshore Vind, så der er rigtigt meget at glæde sig over,” udtaler bestyrelsesformand Karl Kristian Bro.

Det lykkedes igen at øge godsomsætningen på Thyborøn Havn, der i 2023 endte på 1,95 mio. tons, primært drevet af sten- og grusmaterialer, der fortsat er den helt store godstype i havnen.

Men også installationen af fundamenter på havvindmølleparken Vesterhav Nord og Syd bidraget godt til havnens omsætning og betydeligt større skibe sejler i dag i havn.

Godsomsætningen er på 10 år vokset fra 0,8 mio. tons om rået til 1,95 mio. tons og det er bl.a. muliggjort på grund af investeringerne i nye landområder, kajer og øget vanddybde.

“Også fiskeriet og dermed landingerne i Thyborøn Havn udviklede sig positivt i 2023. Selvom fiskeriet ikke nåede niveauerne fra de store år i 2016-2019, så blev det et godt år for havnen. Der blev i alt landet fisk for 757,7 mio. kr., hvilket er betydeligt bedre end 2022 og samtidig giver Thyborøn Havn en placering som den andenstørste fiskerihavn i Danmark målt på værdien af den landede fisk,” skriver havnen i en pressemeddelelse om regnskabet.

”Samarbejde og service er nøgleværdi for alle på Thyborøn Havn. Når de krydres med en solid økonomi, en veludbygget infrastruktur og en stor grad af beslutnings- og handlekraft både i havnens organisation, i havnens bestyrelse, hos havnens ejer Lemvig Kommune, og hos havnens mange virksomheder, så er fundamentet lagt til det næste store ryk i udviklingen. Og lidt ubeskedent vil jeg tillade mig at sige, at det er vi faktisk lidt stolte af i Thyborøn,” siger havnedirektør Jesper Holt Jensen.

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle