Teknologi til akvakultur i fortsat udvikling
Norsk akvakultur blev gennem fire årtier udviklet til en industri som producerer en million tons skaldyr per år, hvilket har skabt store værdier langs kysten. En central succesfaktor har været den vedvarende forskning og innovation i branchen.
For at sikre bæredygtig vækst, er innovativ teknologi et hovedelement. Det er vigtigt at samfundet sætter grænser for akvakulturens virksomheder, via krav, regler og begrænsninger omkring de miljømæssige konsekvenser af produktion.
Nøglen er at finde aktører i branchen som er dygtige nok til at finde løsninger som både opfylder kravene og også sikrer lønsomhed og effektivitet i virksomheden.
Heldigvis har teknologien fulgt med udviklingen i erhvervet, og det anvendte udstyr ser derfor selvfølgelig meget anderledes ud i 2012 end for 20 år siden.
Den nye teknologi kræver løbende forbedringer og opdateringer i alt fra produktionen af rogn på land, anlæg i søer, såvel som i forarbejdning og distribution.
Den teknologiske udvikling fortsætter, og der er en masse lovende løsninger på vej som i øjeblikket testes, udmelder Fiskeri og Havbruksnæringens Landsforening(FHL) i Norge.
Kilde: kyst.no