Svitzer ramt af omfattende hackerangreb

Over en periode på næsten 11 måneder er det Mærsk-ejede rederi Svitzer Australia blevet lænset for op mod 60.000 E-mails, indeholdende personfølsomme oplysninger om halvdelen af rederiets 1.000 ansatte. Tilkaldte IT-specialister er i gang med at undersøge hvem der står bag hackerangrebet.

Michala Paulli, Head of Corporate Communication i Svitzer bekræfter overfor Maritime Danmark at hackerangrebet har fundet sted, og at man er i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder.

"Noget af det første vi undersøgte var, om angrebet er afgrænset til Australien. Og det kan vi med sikkerhed sige at det er", siger Michala Paulli.

Så andre selskaber i Mærsk Gruppen er ikke berørt?

"Svitzer og Mærsk kører på helt separate systemer. Vi er en del af Mærsk Gruppen, men vi er ikke integrerede. Det betyder at vi er på vores egen IT-platform".

Foreløbige undersøgelser har vist, at angrebet startede den 17 maj sidste år, hvor en skjult kommando i rederiets IT-system begyndte at omdirigere E-mails til modtagere udenfor rederiet. Der gik næsten 11 måneder før angrebet ved et tilfælde blev opdaget den 1. marts i år.

De videresendte E-mails stammer fra rederiets driftsafdeling, økonomiafdeling og lønningskontoret. De mange mails blev videresendt til to E-mail konti oprettet på en ekstern server. Svitzer Australia siger, at de er sikre på, at angrebet er udført af personer udenfor rederiet.

Angrebet er blevet offentlig kendt, fordi nye australske regler der trådte i kraft i februar kræver, at angreb der kan have forårsaget alvorlig skade, skal indberettes til de australske myndigheder inden 30 dage.

I juni sidste år blev Mærsk udsat for et omfattende hackerangreb der lagde store del af Gruppens IT-systemer ned og kostede selskabet milliarder af kroner. Efter angrebet blev det besluttet at stramme op på selskabets IT-sikkerhed.

Mens hackerangrebet i juni angivelig blev gennemført af russiske IT-eksperter ved hjælp af en virus, er angrebet mod Svitzer Australia langt mindre avanceret. Og ifølge Michala Paulli vil de stramninger af IT-sikkerheden - der fulgte i kølvandet på det store hackerangreb mod Mærsk i juni sidste år - forhindre at angreb som det i Australien kan gentage sig.

"Denne type angreb vil ikke kunne ske mere, fordi vores IT- sikkerhed er blevet opgraderet, parallelt med at den blev opgraderet i Mærsk", siger Michala Paulli.

Redaktionen

Mere fra...

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Forsvarsminister parat til at hjælpe kystredningstjenesten

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Svensk isbryder i arbejde - tidligere end normalt

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Ødelæggelsen af gasledning: Finland udpeger synderen

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Container-bosser ønsker mere fart på grøn omstilling af skibstransporten

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Kritik af manglende dansk kontrol af ballastvand

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Houti-oprørere i nye angreb på skibe i Det Røde Havn

03.12.2023Maritimedanmark.dk

Lodser kan blive samlet igen

02.12.2023Maritimedanmark.dk

Maersk mest rettidige containerrederi

Jobmarked

Se alle

Samsø Rederi

Befaren skibsassistent

1 befaren skibsassistent søges til at sejle Prinsesse Isabella i Samsø Rederi. Herudover søges en befaren skibsassistent som afløser, evt. et fast mindre timetal. For begge gælder det, at stillingerne kræver C-E kørekort.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

30.12.2023

DanPilot

Lodsaspiranter søges til DanPilot

Har du bred erfaring som navigatør og besidder du kompetencerne til at blive Lods? Så er det måske dig vi står og mangler.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

30.12.2023

MarineShaft A/S

Vi søger industritekniker

MarineShaft A/S søger snarest en erfaren industritekniker/maskinarbejder til vores maskinværksteder i Hirtshals.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MarineShaft A/S

Rejsemontør søges

MarineShaft er specialiseret i reparationer på ror og propellerudstyr for den kommercielle skibsbranche. Vi har travlt med mange spændende opgaver for vores kunder og søger derfor en erfaren og selvstændig rejsemontør, som selvsikkert kan hjælpe vores kunder med at løse opgaven.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MarineShaft A/S

Erfaren svejsespecialist søges

MarineShaft søger en dygtig svejser

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MARPRO Search & Selection

Project HSEQ Manager - Rohde Nielsen

Are you a seasoned HSEQ professional with a passion for driving excellence in Health, Safety, Environmental and Quality practices? Rohde Nielsen is expanding its HSEQ department, and they want you to be a part of their dynamic team in Copenhagen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Marine Superintendent - Rohde Nielsen

Are you an experienced maritime profile looking for a shore-based position, where you can work in close co-operation with the crew on the highly specialized vessels? On behalf of Rohde Nielsen, MARPRO is looking for a Marine Superintendent to the office in Grenå.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Kalundborg kommune

Navigatør til Sejerøbugtens færger

I forbindelse med en omstrukturering af færgedriften og etablering af et rederi søger Sejerøbugtens færger en skibsfører til at deltage i dette spændende arbejde. Her vil man få stor indflydelse på sin egen hverdag i et samspil med andre gode kollegaer.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

20.12.2023

Kalundborg kommune

Maskinchef til Sejerøfærgen

I forbindelse med en omorganisering af færgedriften søges en maskinchef til Sejerøfærgen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

20.12.2023

ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai)

Class/Marine Surveyor

ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai) is an international classification society with head office in Tokyo, Japan.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle

Copyright 2023