Strid om regning efter brandkatastrofe
Fredericia Kommune kræver afklaring på hvem der skal betale for brandkatastrofen natten mellem den 3. og 4. februar i år på Fredericia Havn. Derfor har man indledt forhandlinger med Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen for at finde frem til hvem der skal betale regningen for forureningen efter branden.
Ved branden i de store tankanlæg hos Dan Gødning A/S slap mere end 5000 tons kvælstof ud i Lillebælt. Man kan endnu ikke sige noget om hvor forureningen efterfølgende er værst. Det kommer an på vind og strømforhold i de efterfølgende døgn.
Ingen er imidlertid i tvivl om alvorlige miljøproblemer hedder det i et notat som Fredericia Kommune har fået udarbejdet. Det fremgår endvidere at udgifterne til at afbøde miljø-skaderne løber op i et trecifret millionbeløb måske helt op til 1 mia. kr.
Har videnskaben, miljøorganisationer, miljøteknikere svært ved at finde ud af redeligheden så får de et kontant svar fra fiskerne i det sydfynske og på Als.
I den næste udgave af FiskerBladet, der kommer på gaden fredag i denne uge, tager en af fiskerne bladet fra munden. Han er truet på sin eksistens og frygter eftervirkninger lang tid frem over i den sydlige del af Lillebælt som har fået betegnelsen ”Det døde Hav”.
FiskerBladet udgives af Medie Gruppen Maritime Danmark.
Kun få dage efter brandkatastrofen i Fredericia stoppede fiskeriet mere eller mindre som følge af brunalgernes opblomstring. Fiskene – rødspætter med mere – gik ikke længere i nettet på grund af skidtmøg der havde sat sig fast og tyngede fangstnettene så voldsomt at de gik til bunds.
Kilde: Redaktionen