Store mængder militært udstyr i Esbjerg

I weekenden ankom der 30 amerikanske helikoptere og 1000 køretøjer samt andet militært materiel til Esbjerg Havn, om bord på det civile fragtskib ARC Endurance. Udstyret skal transporteres til Østeuropa i forbindelse med udskiftning af de amerikanske styrker.

Foto: Forsvaret.

Materiellet kommer fra den amerikanske 3rd Combat Aviation Brigade, der normalt er hjemmehørende i Fort Stewart i Georgia.

Dele af materiellet bliver fragtet til Esbjerg Lufthavn, hvor amerikanske soldater skal klargøre materiellet inden videre transport til Østeuropa.

Udstyret indgår i Operation Atlantic Resolve, der har til formål at demonstrere den amerikanske vilje og evne til at forstærke NATO og alliancepartnere gennem tilstedeværelse i Østeuropa.

Det er ikke første gang, Danmark yder såkaldt værtsnationsstøtte. Ved at udøve støtten udviser Danmark evne og vilje til at leve op til forpligtigelserne i NATO-samarbejdet. Denne type opgave forekommer hyppigere på grund af den nuværende sikkerhedssituation, skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Ud over Forsvaret bliver Host Nation Support udført i samarbejde med Hjemmeværnet, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg Havn og Esbjerg Lufthavn.

-mauh

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023