Stor vækst i Maskinmestrenes Forening

Op mod 180 medlemmer fulgte den 142. generalforsamling i Maskinmestrenes Forening, der blev holdt på Grundfos. Med over 500 nye medlemmer, høj beskæftigelse og nye jobmuligheder i brancher med vækst fortsætter den positive udvikling for Maskinmestrenes Forening.

”På trods af det generelle tab af cirka 175.000 arbejdspladser i Danmark siden 2008, manglede vi ved årsskiftet kun 124 fuldtidsstillinger for at sikre fuld beskæftigelse for medlemmerne. Med omfattende investeringer på vej i blandt andet broer, veje, jernbaner, skibsfart, energi onshore og offshore, produktionsudstyr og sygehuse er det afgørende, at der uddannes flere maskinmestre de kommende år, for at sikre kvalificeret arbejdskraft til fremtidens realisering af investeringerne”, sagde formand Per Jørgensen på foreningens generalforsamling.

Foreningen kunne glæde sig over, at medlemstallet i 2013 rundede de 11.000 og at den positive udvikling er fortsat i 2014, hvor tallet nu er over 11.100. Fremgangen er opnået ved en markant tilgang i antal af studerende samt fastholdelse af erhvervsaktive og seniormedlemmer.

Beskæftigelsesmulighederne for maskinmestre fortsætter ikke kun med at udvikle sig i en positiv retning, men der opstår også flere og nye jobmuligheder. 2013 blev året, da service og rådgivning skrev sig ind i historien som den største branche for maskinmestre. Tidligere lå industrien på førstepladsen.

Selv om antallet af sejlende maskinmestre falder, er over halvdelen af de aktive medlemmer beskæftiget i Det Blå Danmark, fordi den mairtime industri også omfatter udvikling af ny teknologi på land samt service og rådgivning.

”Da især offshore-sektoren og den maritime industri er inde i en markant udvikling, kan vi forvente næsten fuld beskæftigelse blandt medlemmerne i de kommende år, fordi der samtidig er vækst inden for byggeriet samt service- og rådgivningsaktiviteterne”, sagde Per Jørgensen.

Bestyrelsen indstiller, at det nuværende kontingent på 173 kroner om måneden for aktive og 38 kroner for studerende og seniorer fastholdes. Kontingentet har været uændret siden år 2000.

Kilde: Maskinmestrenes Forening

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle