Stor maritim satsning på SDU

Med en bevilling på 14 millioner kroner fra Dampskibsselskabet Orients Fond i ryggen. søsætter Syddansk Universitet nu en ambitiøs tværfaglig satsning inden for maritim forskning, innovation og uddannelse. Fire fakulteter på SDU indgår i projektet.

”SDU står stærkt med sin tværfaglige maritime forskning og innovation, som virkelig er vokset de senere år. Vi er meget taknemmelige for donationen, som giver mulighed for at styrke vores maritime forskning betragteligt - til gavn for både universitetet, Det Blå Danmark og regionen”, siger Jens Ringsmose, rektor på SDU.

Platformen er udviklet og ledet af en gruppe forskere fra fire forskellige fakulteter på SDU; Marie Lützen (Det Tekniske Fakultet), Niels Rytter (Det Tekniske Fakultet), Kristina Maria Siig (Det Samfundsvidenskabelige Fakultet), Lisa Loloma Froholdt (Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet) og Jeppe Nevers (Det Humanistiske Fakultet).

”Jeg ser frem til at styrke den maritime forskning på SDU yderligere og ikke mindst løfte området i tværfaglig flok. Det kommer til at få betydning klimamæssigt og vil løfte praksis både på maritime uddannelser og i den maritime sektor”, siger Marie Lützen, projektkoordinator for den nye satsning.

Redaktionen

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023