Stolt-Nielsen kommer godt gennem svært år

Det lykkedes den norsk Stolt-Nielsen koncern at komme gennem corona-året 2020 med en stort set uskadt toplinje og en driftsindtjening, der med 190 mio. dollar lå 8 mio. dollar højere end i 2019 og et resultat på 25 mio. dollar, hvilket var 6 mio. bedre end året før. Forventninger til 2021 er positive.

Arkivfoto..

“Selvom 2020 på ingen måde var et stjerne-år, når det kommer til de finansielle resultater, er jeg stolt af vores præstation, de hidtil usete omstændigheder taget i betragtning,” siger Niels G. Stolt-Nielsen, der e CEO i Stolt-Nielsen Limited i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet.

Koncernen består af Stolt Tankers, der opererer verdens største flåde af kemikalietankere, Stolt Terminals, Stolt Tank Containers og Stolt Sea Farm.

Det var Stolt Tankers, der med 263 mio. dollar hentede den største driftsindtjening hjem før renter, afskrivninger m.m. (EBITDA) efterfulgt af Stolt Terminals (137 mio. dollar), Stolt Tank Containers med 88 mio. dollars, mens Stolt Sea Farm kom ud med et minus på 2 mio. dollar og Stolt Nielsen Gas med 4 mio. dollar.

Med hensyn til bidraget til bundlinjen toppede Stolt Tank Containeres med 36 mio. dollar fulgt af Terminals med 22,9 og Stolt Tankers med 9,8, mens Stolt Sea Farms gav et underskud på 23,7 mio. dollar, Stolt-Nielsen Gas et minus på 9,4 mio. dollar og andre aktiviteter et underskud på 9,3 mio. dollars.

Den samlede omsætning i Stolt-Nielsen faldt en smule fra 2.032 mio. dollar i 2019 til 1.955 mio. dollar i 2020.

Med hensyn til forventningerne til 2021 sætter Stolt-Nielsen ikke tal på, men ser positivt på alle fire store områder og forventer således, at Stolt Sea Farm, der tabte stort på nedlukninger ikke mindst på eksportmarkederne i Sydeuropa vender tilbage til nogenlunde normale tilstande i 2. halvdel af 2021.

Kilde: Stolt-Nielsen.

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle