Spændende ny jobmulighed for navigatører

Danmark og Tyskland er gået sammen om at etablere et nyt VTS-center, Femern Bælt Vessel Traffic Service, som skal sikre sejladssikkerheden under etableringen af den faste forbindelse mellem de to lande i Femern Bælt. Søværnet søger 28 skibsførere, der skal være med til at bygge arbejdspladsen op fra bunden.

”Det vi søger, er personer som har drive og lyst til at være med til at skabe en ny arbejdsplads”, siger Aksel Lyngbo Møller, chef for VTS Femern Bælt.

”Vi skal jo starte det her helt fra bunden, og skabe en kultur der gør, at det bliver en god arbejdsplads”, siger Aksel Lyngbo Møller.

Jobbet indeholder to hovedopgaver:

At overvåge og vejlede skibsfarten sikkert igennem VTS området fra et VTS-center i Travemünde.

Derudover skal man fungere som myndighedsperson på et af de to afviserfartøjer, som sejler ud fra Rødby. Her skal man bistå VTS-centret med at opretholde en sikker afvikling af skibstrafikken i området, og den primære opgave for afviserfartøjerne bliver at få skabt kontakt til de eventuelle skibe, som VTS-centret ikke kan etablere radiokontakt med.

”Det er ikke en forudsætning, at man har en masse erfaring som navigatør i handelsflåden, men det er selvfølgelig heller ikke en ulempe. Vi sørger for at der sker en grundig optræning inden man går i gang”.

Ud over de to hovedopgaver er der mulighed for at arbejde specialiseret med andre tværgående opgaver. Det kan eksempelvis være træning af nye medarbejdere, vagtplanlægning, operative procedurer eller anden relevant sagsbehandling og mødeaktivitet.

Vagtplanen består overvejende af sammenhængende 12-timers vagter og rådighedsvagter, hvilket indebærer, at der er længerevarende friperioder.

”Vi kan ikke konkurrere med lønniveauet ude på de store verdenshave, men hvis man gerne vil have et job med attraktive arbejdsvilkår tættere på hjemmet, så er vi bestemt en mulighed”, slår Aksel Lyngbo Møller fast.

Fra tysk side ansættes der et tilsvarende antal navigatører, som vil have faste vagter i VTS-centret eller på afviserfartøjerne. Arbejdssproget er engelsk.

Ansættelsen ophører når anlægsarbejdet af Femern forbindelsen er færdiggjort. Den samlede periode for ansættelsen forventes at vare 6 år.

”Man lærer mange ting, man kan tage med sig videre i karrieren, f.eks. at bevare overblikket og prioritere opgaverne i en skarp situation”, siger Aksel Lyngbo Møller.

Du kan læse meget mere om jobbet på: karriere.forsvaret.dk/job/femern

Du kan læse denne artikel og mange andre, i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder:

Denne artiklen er en advertorial, indrykket og betalt af Forsvaret

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle