Søren Toft bekræfter nyt topjob som CEO

Den afgåede driftsdirektør i A.P. Møller - Maersk bekræfter overfor flere medier, at han har landet et nyt job som CEO i en anden virksomhed. Hvilken virksomhed, det drejer sig om, vil han dog endnu ikke afsløre.

“Men jeg skal være CEO og får nu mulighed for at prøve kræfter med et job, der så at sige er “på den helt store klinge”,” siger Søren Toft til Børsen.

At han endnu ikke vil oplyse navnet på sin nye arbejdsgiver, skyldes hensynet til, at Maersk på fredag aflægger kvartalsregnskab. Derfor er det hensigten, at oplysningen først kommer ud i starten af næste uge.

"Der er opstået en mulighed, som jeg har tænkt længe og grundigt over. Jeg har været utroligt glad for min tid i Mærsk, men har samtidig kunnet mærke, at jeg gerne ville prøve kræfter med denne udfordring. Når man først tager sådan en beslutning, så går det også stærkt. Men jeg forlader Mærsk glad og med smil på læben," understreger Søren Toft overfor Børsen.

Det 45-årige - nu tidligere - medlem af topledelsen i A.P. Møller - Maersk har allerede haft 25 års jubilæums på i gruppen, hvor han har indtaget en lang række positioner både i Danmark og i udlandet.

Han stod i spidsen for integrationen af Hamburg Süd, der er forløbet efter planen, og det var også Toft, der præsenterede Maersk´s ambitiøse grønne roadmap på FN´s klimatopmøde i organisationens hovedkvarter i New York i slutningen af september.

Som driftsdirektør var det også Søren Toft, der tegnede Maersk, i forbindelse med den voldsomme brand på containerskibet Maersk Honam, hvor

fem besætningsmedlemmer omkom.

Det synes med Tofts meritter taget i betragtning meget sandsynligt, at han har fået et topjob i shippingbranchen - blandt de største må man formode. Men spændingen udløses først i den kommende uge

Læs om Søren Tofts overraskende og øjeblikkelige fratrædelse HER. Redaktionen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle