Skou fastholder målet om mia-fremgang

Selvom Maersk Line´s kvartalsregnskab skuffede, fastholder A.P. Møller - Maersk´s topchef målet om at forbedre årsresultatet med 1 mia. dollar i 2017. Det er højere fragtrater, større markedsandel og lavere omkostninger, der skal drive fremgangen.

“Den store forskel er, at vores kontrakter er fornyet på et meget højere niveau end sidste år. Samtidig ser vi også, at spotraterne er meget højere end sidste år, hvor lavpunktet blev nået. Så vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til at kunne levere som lovet,” sagde Maersk-topchefen på dagens telekonference efter offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

Søren Skou fremhævede, at det er fragtraterne, der skal trække det største læs i forhold til at nå målet om en forbedring af resultatet i Maersk Line på mindst 1 mia. dollar i 2017, men også en højere markedsandel og fortsat lavere omkostninger skal medvirke til at nå resultatet, sagde han.

Maersk Line kom ud af første kvartal med et underskud på 66 mio. dollar, hvilket er dårligere end samme periode i fjor.

Omsætningen målt på volumen er vokset med 10 pct. i forhold til sidste år, men Søren Skou forventer ikke, at denne fremgang vil holde niveau for året. Han henviste til, at omsætningen skal sættes i forhold til 1. kvartal i fjor, hvor Hanjin fortsat var aktiv på markedet. Efter selskabets fallit to Maersk Line en pæn del af Hanjin´s omsætning.

“Vores mål er at vækste med markedet og øge vores markedsandel en smule organisk år for år. Men hvis året slutter med en markedsandel, der ikke er væsentlig højere end nu, vil det ikke være verdens undergang for os,” sagde Søren Skou.

Den markante stigning i bunker-prisen på 80 pct. i forhold til sidste år, gjorde rigtig ondt på Maersk Line i 1. Kvartal, hvor stigningen i fragtraterne ikke var nok til at kompensere for de øgede bunkerudgifter.

For resten af 2017 vil den højere bunkerpris dog blive sendt videre til kunderne på de fornyede langtidskontrakter, hvor bunkerprisen er indregnet. Det gælder dog ikke for spotratemarkedet, som udgør havldelen af Maersk Line´s forretning.

“Her er det alene udbud og efterspørgsel, der styrer priserne,” sagde Søren Skou.

Redaktionen

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle