Seks formodes omkommet efter brokollaps

US Coast Guard i Baltimore indstillede natten til onsdag eftersøgningen af de seks savnede efter brokollapset. Et nødsignal fra skibet reddede formentlig langt flere fra døden i det iskolde vand ved ulykken, som lodsen om bord angiveligt gjorde alt, hvad der var muligt for at undgå.

Foto: Baltimore borgmesterkontor

De seks savnede, der befandt sig på Francis Scott Key-broen i Baltimore, da det blev ramt af containerskibet Dali, formodes at have mistet livet, oplyste politiet i Baltimore natten til onsdag dansk tid.

To nåede at blive reddet op af det kolde vand i live, og et nødsignal fra skibet fik myndighederne til at lukke broen for trafik og reddede dermed formentlig mange flere fra at styrte i dybet, da broen kollapsede.

Den 47-år gamle bro, der er en af de mest trafikerede i USA, vil ifølge Marylands guvernør, Wes Moore blive genopbygget.

Det 300 meter lange containerskib, der var chartret af Maersk, men opereret af Synergy Marine Corp., havde to lodser om bord, da ulykken skete.

Og ifølge direktøren for den amerikanske lodsorganisation, Clay Diamond, gjorden lodsen, hvad han kunne for at undgå påsejlingen.

"Få minutter før broen var der et totalt blackout på skibet, hvilket betyder, at skibet mistede motorkraft og elektrisk kraft, det var et komplet blackout," siger Clay Diamond til CNN.

Lodsen gjorde derefter "alt, hvad han kunne have gjort" for både at bremse skibet og forhindre det i at drive til højre mod broen, tilføjer han.

Lodsen gav hurtigt en række ordrer og opfordrede til et hårdt ror bagbord og til at et anker skulle kastes.

Video af det 95.000 bruttotons store skib, der nærmer sig broen, viser, at lysene på fartøjet slukker og tænder igen - sandsynligvis på grund af en nødgenerator, der aktiveres efter den indledende blackout - men skibets motorer kom ifølge Clay Diamond aldrig i gang igen

Søfarts- og havnemyndigheden i Singapore har i en skriftlig erklæring bekræftet, at Dali var uden motorkraft, da det ramte broen.

"Som et resultat (af det øjeblikkelige tab af kraft), var det ude af stand til at opretholde den ønskede kurs og kolliderede med Francis Scott Key-broen," hedder det i erklæringen.

Optagelserne viser også, at skibet befandt sig i den forkerte del af sejlrenden, da det nærmede sig broen og ramte bropillen med fatale følger, skriver CNN.

-emte

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle