Sanktioneret Maersk-tanker vil losse lasten

Den Maersk Tanker ejede produkttanker, Maersk Magellan, der 10. februar blev afvist i spansk havn på grund af påstået brud på sanktionerne mod Rusland, vil nu skaffe sig af med lasten ved en StS-overførsel uden for EU-farvand, oplyser Maersk Tankers.

Arkivfoto..

I mere end en måned har Maersk Magellan ligget i farvandet ud for Cypern, siden det blev afvist fra at gå i havn i Tarragona i Spanien med sin last af dieselolie.

Afvisningen skyldtes ifølge de spanske myndigheder, at skibets last af diesel tidligere havde været om bord på tankskibet Nobel, der nu sejler under Cameroons flag, men som indtil 1. juli 2022 sejlede under russisk flag under navnet Neatis - ejet af det russiske selskab Rusprimeexport LLC.

Og ifølge EU´s sanktioner er det ikke tilladt noget skib, der sejlede under russisk flag efter 24. februar i fjor at levere laster i EU-farvande.

Ejeren af lasten bad derefter skibet om at sejle mod en anden - ikke specificeret - havn uden for EU, oplyste Maersk Tankers den 20. februar ifølge mediet Insurance Maritime News.

Men siden har skibet fortsat ligget i vente position indtil nu, hvor Maersk Tankers ifølge TradeWinds oplyser, at det vil blive losset ved en ship-to-ship overførsel “i denne uge”.

Det 29.683 bt store tankskib, der er ejet af Maersk Tankers Singapore og under management af Maersk Tankers ligger lige nu på en position syd for Grækenland.

-emte

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023