Samsø Rederi vil kapre endnu en færgerute

Det kommunalt ejede Samsø Rederi har afgivet et bud på at overtage færgeruten mellem Ballen og Kalundborg, der i dag drives af Samsølinjen, der er ejet af Molslinjen. Fristen for at afgive bud på at drive ruten fra den 1. januar 2025 og 10 år frem, udløber mandag middag.

Arkivfoto.

Men det bud Samsø Kommune har afgivet, matcher ifølge TV2/Østjylland ikke helt de kriterier der er opstillet i udbuddet, hvori der lægges stor vægt på færgens udledning af CO2.

”Hvis man stort set kun lægger vægt på CO2-udledning, og den grønne løsning ér selvfølgelig vigtig, så er det jo den mindste færge, der vinder”, siger Marcel Meijer, borgmester på Samsø, til TV2/Østjylland.

Fremfor ensidigt at fokusere på emissioner, vil Samsø Kommune hellere have mulighed for at øge kapaciteten.

”Vi har tit udsolgte færger om sommeren, og problemet er særligt størst på ruten til Sjælland. Nu siger man, at det er nok med en bilfærge på 110 biler, og vi byder ind med en på 160 ”, siger Marcel Meijer.

Ifølge TV-stationens oplysninger planlægger Samsø Rederi at besejle ruten med færgen Prinsesse Isabella, hvis man vinder udbuddet.

At det sker, er dog tvivlsomt, idet det af udbudsmaterialet fremgår, at alternative tilbud ikke vil blive taget i betragtning.

Molslinjen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse, om det vil byde på ruten igen.

Kilde: TV2/Østjylland

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023