Rusland stjæler ukrainsk korn via Krim

Havne i Syrien og Tyrkiet modtager ladninger af stjålen ukrainsk korn via en flåde på mindst 10 russisk eller syrisk-flagede handysize tørlastskibe. Det skriver Lloyd´s List på baggrund af researche, mediet har foretaget.

Russisk flagede skibe fragter angiveligt stjålen ukrainsk korn. Satellitfoto:Maxar Technologies. .

De ukrainske myndigheder skønner ifølge CNN, at omkring 400.000 tons korn er stjålet fra lagre af Rusland. Og AIS-data viser mistænkelig aktivitet omkring Krim, hvor korn er mistænkt for at blive udskibet fra i de sidste otte uger.

Mange af de skibe, der har deltaget har slukket deres transpondere på en del af rejsen for dermed at kamuflere deres rute og dermed sløre, hvor fragten kommer fra, og hvor den skal hen.

Korn fra de erobrede områder i Kherson- Donetsk-, Luhansk- og Zaporizhzhia-regionerne transporteres ifølge satellitfotos, som Lloyd´s List har set, med lastbiler til havne på Krim.

Satellitfotos, som Radio Liberty er kommet i besiddelse af, viser skibe, der bliver lastet, mens deres AIS-system er lukket ned.

Det amerikanske udenrigsministerium advarede i midten af maj 14 lande om, at plyndrede ukrainske laster var sejlet fra havne nær Ukraine. Den gang blev tre russisk-flagede handysize-skibe identificeret.

Ifølge Lloyd´s List havner nogle af disse laster altså i Nato-landet Tyrkiet.

Kilde: Lloyd´s List.

Artikler

04.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten genoptager sejlads til Svalbard

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nedslidt færge får fem år mere

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Svitzer Australien indgår aftale med australske fagforeninger

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bunker One tankskib klar til at levere metanol

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nor-Shiping løber af stablen i næste uge

Copyright 2023