Rønne Havn er nu herre i eget hus

Rønne Havn har indgået en aftale med fiskerikoncernen A. Espersen A/S om at overtage alle deres bygninger og lejemål på Rønne Havn. Overtagelsen sker med virkning fra den 1. februar, og indgår i fremtidssikringen og udbygningen af Rønne Havn.

Foto: Port of Ronne.

Sidste sommer overtog Rønne Havn fiskerikoncernens tidligere hovedkontor på Fiskerivej 1. Denne aftale kom i stand, da Rønne Havn manglede kontorplads, mens Espersen omvendt havde for meget plads i bygningen på Fiskerivej.

Siden da har Espersen lejet kontorlokaler af Rønne havn på Sydhavnsvej 12. Espersens frysehus på Sydhavnsvej 14 er stadig en strategisk del af selskabets drift, og Espersen vil fremadrettet leje bygningen af Rønne havn.

”Overtagelsen er et naturligt skridt i den udvikling, havnen har gennemgået og fortsat gennemgår, hvor vi får en stigende kontrol med alle arealer og anvendelsen på havnen. Vi er dog glade for, at Espersen fortsat er en del af havnen”, siger Lars Nordahl Lemvigh, adm. dir. Rønne Havn.

Espersen har været en del af Rønne havn siden 1937, men siden fiskeproduktionen på havnen ophørte i 2006, har produktionsbygningerne været udlejet. Lejerne overgår nu til Rønne Havn.

”Espersen vil fortsat være en del af Rønne havn. Men det giver mening, at Rønne Havn overtager ejerskabet af vores bygninger på havnen og alle forpligtelser overfor lejerne”, siger adm. dir. Klaus B. Nielsen hos Espersen.

Redaktionen

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023