Røget laks har dårligt ry i Storbritannien
Formans, en London-baseret producent af røget laks, mener at masseproduceret røget laks har fået sig et skidt ry i Storbritannien. Og det vil de ændre på ved åbningen af deres nye røgeri og restaurant i London.
For at finde ud af hvorfor røget laks har et dårligt ry, valgte Formans at købe alle de forskellige slags røget laks de kunne finde.
“Ud af de 18, var hver tredje dårlige, da vi åbnede dem”, siger Lance Forman fra Formans.
“Det er ikke meningen, at røget laks er noget, man er nødt til at vænne sig til”, tilgøjer Lance Forman. Man ved med det samme, om laksen er god eller dårlig. “I dag er det et masseproduceret produkt, og det har fået et dårligt ry. For meget røget laks sælges i supermarkeder på tilbud”, siger Forman. Da kvaliteten så ryger i takt med at både udløbsdatoen nærmer sig og prisen falder, devaluerer producenterne kvaliteten af deres egne produkter.
Forman synes det er ærgerligt, for oprindeligt var røget laks en af de første gourmet fødevarer, der blev indført i England.
Formans restauranten ligger på Stour Rd, Fish Island, et stenkast fra Victoria Park og Olympic Park.
Kilde: kyst.no