Redere taget i lønsnyd for 160 mio. kr.

Det Internationale Transportarbejderforbunds skibsinspektioner skaffede på 10 måneder af 2018 knap 24 millioner dollars - godt 160 millioner kroner - i bod og efterbetaling til udenlandske søfolk, der blev snydt for løn på skibe. Det skriver Fagbladet 3F.

Arkivbillede. Personerne på billede har ingen relation til de omtalte sager.

I Danmark kontrollerede ITF 132 skibe og hentede godt 710.000 dollars hjem i efterbetaling til søfolkene - knap 4,8 millioner kroner.

”Sagerne handler typisk om, at rederierne skylder sømændene løn. For det meste tør søfolkene ikke klage, fordi de er bange for at blive fyret, og det udnytter de rederier, der ikke er fine i kanten. Så vi har en stor opgave med at sikre Fair Transport”, siger ITF-skibsinspektør Morten Bach.

En af de mest omtalte sager i 2018 handlede om 19 ukrainske og russiske søfolk, de i tre uger blev efterladt for anker otte sømil ude i Aalbæk Bugt uden løn, mad, vand og brændstof. Først da de kom igennem med et nødråb på mail, blev de undsat af ITF og Søfartsstyrelsen.

ITF har ifølge Morten Bach et særdeles godt samarbejde med Søfartsstyrelsen.

”Det er afgørende for en hurtig og effektiv indsats over for de brodne kar blandt rederierne. Men der findes selvfølgelig også mange gode rederier med orden i forholdene”, siger Morten Bach til Fagbladet 3F.

Sammenlagt inspicerede ITF i løbet af 10 måneder af 2018 7.634 skibe i havne verden over. Det skaffede 23,789 millioner dollars i bod og efterbetaling til søfolk, der blev snydt for løn. Det svarer i dag til godt 160 millioner kroner. Det fremgår ikke af opgørelsen om der blev fundet snyd om bord på dansk flagede skibe.

Beløbet ventes ifølge ITF at blive væsentligt større, når opgørelsen for hele 2018 er klar. I 2017 inspicerede ITF til sammenligning 10.227 skibe og hentede knap 38 millioner dollars for hele året - svarende til knap 202 millioner kroner.

Kilde: Fagbladet 3F

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle