Overskud i Torm faldt i første kvartal

Rederiet Torm opnåede i årets første kvartal 2018 et resultat før skat på 1,1 millioner USD, en nedgang fra 4,8 millioner USD i samme periode 2017. Dårligere fragtrater var den største årsag til det ringere resultat.

“Vi forblev profitable i første kvartal 2018 på trods af svagere fragtrater, idet One TORM-platformen fortsætter med at levere stærke kommercielle resultater. I januar gennemførte Torm en kapitaludvidelse på 100 millioner USD, som understøtter vores flådeinvesteringsplan. Den stærke balance og finansiel fleksibilitet gav os kapacitet til at udnytte optioner på tre højteknologiske MR-nybygninger til historisk attraktive priser i april”, siger CEO Jacob Meldgaard.

Torm opnåede TCE-rater på 14.225 USD/dag, det var lavere end i samme periode 2017, hvor raterne i kvartalet var på 15.264 USD/dag. Fragtraterne på produkttankmarkedet lå i første kvartal 2018 dog på et relativt stabilt niveau.

Rederiet gennemførte en kapitaludvidelse på 100 millioner USD med henblik på at udnytte vækstmuligheder og samtidig fastholde selskabets stærke balance.

Efter balancedagen har Torm udnyttet nybygningsoptioner på tre højteknologiske MR-skibe til en samlet pris på 93 millioner USD og med forventet levering i 2019 og frem til og med første kvartal 2020. TORM har fået tilsagn om attraktiv skibsfinansiering på op til 63 millioner USD, med forbehold for udarbejdelse af lånedokumentation.

I første kvartal 2018 fik rederiet leveret to LR2-nybygninger, og en tredje LR2-nybygning er leveret efter balancedagen.

Baseret på mæglervurderinger udgjorde værdien af flåden inklusive nybygninger 1,6 milliarder USD pr. 31. marts 2018. Ordrebogen omfattede 31. marts otte nybygninger: To LR2-skibe, fire MR-skibe og to LR1-skibe, alle fra Guangzhou Shipyard International.

Efter balancedagen har Torm udnyttet nybygningsoptioner på yderligere tre MR-skibe og taget levering af en LR2-nybygning i april 2018. LR2-skibene forventes leveret i 2018 og MR- og LR1-skibene i perioden 2019 til og med første kvartal 2020.

Den bogførte værdi af flåden var 1.433 millioner USD pr. 31. marts 2018, eksklusive udestående afdrag på nybygninger på 242 millioner USD.

Kilde: TORM plc

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle