Organisationer: Stop forskelsbehandlingen

Danske Havne, Copenhagen Malmö Port og Cruise Copenhagen opfordrer myndighederne til at ligestille krydstogtsturister med andre turister, så de danske krydstogthavne kan nå en sensommer med krydstogtgæster i land.

Foto: Wonderfull Copenhagen.

”Det har været helt ukonstruktivt, at vi har holdt fast i restriktioner alene overfor krydstogtsgæster alt imens Danmark har åbnet snart sagt alt andet op og solen har braget ned over landet i en dejlig sommer. Vi forventer, at forskelsbehandlingen stopper nu”, siger Tine Kirk, direktør for Danske Havne,.

Samme besked kommer f Copenhagen Malmö Port, t, der siger:

”Vi har haft to anløb i København denne sommer, hvor gæsterne fik mulighed for at gå i land, fordi alle passagerer var færdigvaccinerede. Det er klart, at vi havde håbet på langt flere – også fordi interessen har været der. Men for de fleste rederier har det ikke været muligt at efterleve de danske krav”, siger Henrik Ahlqvist, sales director, cruise for CMP.

”Vi forstår så sandelig behovet for en tryg udvikling af turisme, men krydstogtsbranchen har været underlagt særligt strenge krav i Danmark, som har forhindret den aktivitet, vi har set andre steder i Europa over sommeren. Derfor håber vi, at man nu vil lette på restriktionerne, da der fortsat er interesse i at anløbe København til efteråret”, siger Henrik Ahlqvist.

”Vi har set krydstogtsskibe, der ellers ville anløbe her, sejle udenom Danmark og til Sverige og Baltikum. Vi mister simpelt hen helt uden grund turister, omsætning og arbejdspladser på det her”, siger Claus Bødker, direktør, Cruise Copenhagen.

De tre organisationer ønsker fuld ligestilling mellem krydstogtsgæster og alle andre turister, der uanset rejseform kan krydse grænserne ind i Danmark uden tilsvarende krav.

”Der skal simpelt hen ikke være forskelsbehandling bare fordi man kommer her på et flydende hotel og ikke i bil eller på anden vis”, siger Tine Kirk fra Danske Havne.

Danske Havne, CMP og Cruise Copenhagen mener, at det er på høje tid at indføre ligestilling på området, da de stramme restriktioner allerede har kostet det meste af også dette års krydstogtssæson. Selv om den normale højsæson så småt er ved at være ovre, er der dog fortsat flere rederier, som ønsker at anløbe i både september og oktober, herunder til jul, hvis restriktionerne lettes. Dette til gavn for den danske turismebranche.

”Det koster både turistomsætning som shopping, restaurant- og cafébesøg samt taxakørsel i de byer, skibene jo ikke kommer til. Og dét koster hele Danmark tiltrængt turistomsætning og desuden arbejdspladser. Hvis dette varer ved, så bliver Danmark en destination, som der sejles forbi. Og det er kritisk også med henblik på 2022 og årene derefter. Derfor skal restriktionerne stoppe og bekendtgørelsen bortfalde”, hedder det i fællesudtalelsen fra de tre organisationer.

Kilde: Danske Havne

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn halverede overskuddet i 2023

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle