Ordreindgangen hos Svanehøj slår rekord

Pumpespecialisten Svanehøj med hovedsæde i Svenstrup har haft et forrygende 2021 og styrer mod en samlet ordreindgang for året på mellem 750 og 800 millioner kroner. Det er dobbelt så højt som budgetteret og 50 pct. over den hidtidige rekord fra 2014.

Foto: Svenehøj.

”Den grønne omstilling af marineindustrien slår igennem langt hurtigere, end vi havde turdet håbe på. Samtidig har vi været så forudseende i vores produktudvikling, at vi lige nu står med en unik teknologi, der rammer direkte ned i branchens behov”, siger Søren Kringelholt Nielsen, CEO i Svanehøj.

Da kapitalfonden Solix for tre år siden overtog Svanehøj, blev der lagt en strategi med et mål om at øge omsætningen fra knap 200 mio. kroner til en halv milliard i 2023. Den milepæl kommer Svanehøj meget tæt på allerede i dette regnskabsår. Derfor er ledelsen lige nu ved at lægge sidste hånd på en ny strategi, hvor målet er at fordoble omsætningen til en milliard kroner i 2026.

Det ambitiøse vækstmål forudsætter, at brugen af LNG og LPG som skibsbrændstof vil stige yderligere i de kommende år, og at der sideløbende vil opstå en efterspørgsel på nye brændstoftyper, drevet af de globale investeringer i Power-to-X:

”Det er et scenarie, som vi allerede har taget højde for i udviklingen af vores brændstofpumpe, der håndterer alle former for flydende gas, herunder også PtX-baserede brændstoffer som grøn ammoniak, metanol osv. På den måde adresserer vi skibsejernes usikkerhed i forhold til valg af teknologi med en fremtidssikret løsning. Det stiller os i en rigtig gunstig position”, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Den nye strategi sigter først og fremmest mod at understøtte skibsfartens overgang til klimaneutralt brændstof. Men strategien sigter også mod at udvikle helt nye løsninger til den infrastruktur, der skal bygges op omkring Power-to-X og Carbon Capture and Storage (CCS).

”Mange af de CO2-skibe, der sejler rundt på havene i dag, har Svanehøj-pumper installeret. Derfor er det helt oplagt for os at bringe vores teknologi i spil, når der om nogle år skal pumpes tusindvis af tons CO2 ned under Nordsøen. Vi tror på, at CCS kan blive et rigtig stort segment for Svanehøj i fremtiden”, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Redaktionen

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle