Odden - Ebeltoft bliver turistrute

Mols-Linien kom i går med en meddelelse om, at rederiet fra april i år stopper med at sejle på hverdage mellem Ebeltoft og Odden. Fremover bliver det en turistrute, der kun sejler i weekender, ferier og på helligdage. Det får nu erhvervslivet på Djursland til at kræve en ny operatør på ruten.

“Vi skal simpelthen have en rute, som er drevet både af offentlige midler og private midler, og så skal Mols-Linien trække sig. Det handler jo også om kapacitet. Mols-Linien har jo valgt at indsætte firdobbelt kapacitet med de nye færger. Det kunne godt være, at der skulle mindre færger til”, siger Peter Brinks, direktør for Fuglsøcentret til DR/Østjylland.

Formand for Djurslands Erhvervsråd, Ole Sørensen, mener også, at hvis Mols-Linien ikke vil sejle skal et andet rederi overtage ruten. Nedskæringerne sker på grund af for få passagerer på hverdage. Det betyder, at ruten de seneste år har sejlet med underskud i vinterhalvåret, mens der har været overskud om sommeren.

Det er staten, der ejer havne i Ebeltoft og på Sjællands Odde, som følge af forliget, der blev indgået med Mols-Linien, efter at Storebæltsbroen åbnede. Det vil ifølge Ole Sørensen kræve en ændring af forliget hvis Mols-Linien skal tvinges væk fra ruten mellem Ebeltoft og Odden.

Det bliver dog nok ikke let at få en ny operatør på færgeruten. Kattegat -ruten blev startet i september 2011 og havde dagligt afgange fra Aarhus-Kalundborg. Ruten blev nedlagt 11. oktober 2013. Ruten søgte at få lov til at sejle til Odden i stedet for Kalundborg.

Det blev imidlertid afslået med den begrundelse, at der på grund af Mols-Liniens mange afgange var plads til endnu en færgeforbindelse til Odden Havn. Efter Kattegat-rutens lukning har Mols-Linien fået endnu flere afgange mellem Odden og Aarhus samtidig med, at man i vinterperioden ikke har haft sejlads på Ebeltoft.

Kilde: DR/Østjylland

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle